A-kasse priser

Her finder du vores oversigt over A-kasse priser. Alle faggrupper er inkluderet i vores prisoversigt, så du også vil kunne finde prisen på den A-kasse, som du er på udkig efter.

Sådan finder du dine A-kasse priser

Find prisen på den A-kasse du leder efter i vores oversigt. Årsagen til at vi netop kun har valgt at inkludere tværfaglige A-kasse, hvilket er A-kasser der optager alle faggrupper, er fordi vi ønsker at alle skal have muligheden for at kunne finde sin A-kasse herinde, og ikke blot nogle bestemte faggrupper. Her kan alle blive optaget uanset deres faglige baggrund. Derfor kommer du og vores andre besøgende ikke til at gå forgæves, når man skal finde sin A-kasse hos os. Samtidig, hvis du ønsker at skrifte din fagforening til din nye A-kasse, vil du også kunne finde dette i oversigten, hvor der vil være angivet om du kan få en fagforening sammen med din A-kasse. Dette vil, vel og mærke, også være et tilkøb som du kan gøre dig, og den vil derfor heller ikke være inkluderet i prisen for din A-kasse.

Hvis du ønsker at se A-kasser, der kun optager personer inden for en specifik faggruppe, kan du med fordel gå ind på vores andre undersider. Der vil du netop have muligheden for at se hvilke A-kasse, der kun optager din faggruppe. Eksempelvis, hvis du skulle være selvstændig, kan du gå ind herind på A-kasse for selvstændige, hvor du kun vil finde A-kasse priser inden for den faggruppe.

 

Find den billigste A-kasse til prisen

Vil du undgå at betale for meget til din næste A-kasse? Så kan du i oversigten finde den billigste A-kasse til prisen inden for de tværfaglige faggrupper på markedet. Vi sørger hele tiden for at holde os opdateret på prisernes udvikling, da de kan gå hen og ændre sig afhængig af hvad A-kassen beslutter sig for at sætte en ny pris. Derfor vil man hurtigt kunne finde sig den billigste A-kasse herover uden for meget besvær. Du skal blot se efter prisen på det månedlige kontingent, og så er du godt på vej. Medmindre du ønsker at tilkøbe en fagforening til din A-kasse. For så skal du også have omkostningerne af det månedlige kontingent for fagforeningen med i din udregning.

 

Kan fordelene have en indvirkning på A-kassens pris?

Der er som regel altid en korrelation mellem pris og mængden af fordele. Det samme gør sig gældende for de mange A-kasser. Prisen af A-kassen kan nemlig være forbundet med dens fordele, som gør at det månedlige kontingent er større end de A-kasse uden disse fordel. For at kunne se den enkelte A-kasses fordele, kan du klikke på knappen “vis mere” i oversigten og se alle fordelene, der kommer med, når du vælger den pågældende A-kasse. Derved får du det fulde overblik inden du foretager den afgørende beslutning af din kommende A-kasse.

 

Få tryghed på arbejdsmarkedet med en A-kasse

Med en A-kasse kan du have et sikkerhedsnet, der griber dig, hvis du en dag skulle stå uden job. Det kunne være uheldet har været ude og der kommer nedskæringerne på din arbejdsplads, hvor de er blevet nødsaget til at opsige en række af deres medarbejde – dig iblandt, dermed står du nu uden en reel indkomst til at betale dine regninger for. Der er her, hvor A-kassen kommer ind. Her vil du have mulighed for at komme på dagpenge indtil du igen befinder dig i job, hvor du stadig vil kunne forsørge din familie og dig inklusiv. Men for at være medlem, vil du være nødt til at give en lille sum af din indkomst, samtidig vil du også være sikker på, hvis uheldet skulle være ude, at du har hjælp at hente. Derfor er der mange danskere, der vælger at være medlem, for det kan hurtigt vende op og ned på ens hverdag, hvis man står til at miste sit job. A-kassen er en lønsikring for, at du altid kan forsørge og betale udgifter til mad, bolig, el og varme m.m., mens du er jobsøgende.

 

Sådan får du dig meldt ind

Med vores prissammenligner kan du udvælge den A-kasse der vækker din interesse ved at klikke på ”blev medlem”, så er du i gang med tilmeldingen. For de fleste A-kasser, vil du blive sat over for en række pakkeløsninger, hvor du kan vælge hvad du ønsker af A-kassen, hvilket kan variere i prisen – afhængig om du vælger den store eller lille pakke. Herefter vil du skulle bruge oplysningerne herunder, for at kunne udfylde medlemsformularen til tilmeldingen:

  • Dit navn
  • CPR-nummer
  • Telefonnummer (med mulighed for at vælge flere: arbejde, privat el. fastnet)
  • E-mail
  • Adresse: by, postnummer, vej og vejnummeret
  • Din nuværende situation på arbejdsmarkedet – studerende, ledig, lønmodtager selvstændig
  • Om du er tidligere medlem af en anden A-kasse

 

Det kan være, at du skal være mere specifik i din arbejdsbeskrivelse ved tilmeldingen, eftersom nogle A-kasser gerne vil vide, hvad du er beskæftiget med. Det kan være man som studerende skal være specifik omkring, hvornår man dimitterer sin uddannelse og angive inden for hvilken tidsperiode man gør det i. Samtidig, vil man som studerende i de fleste tilfælde også blive adspurgt om den bruttoindtægt, man forventer i året efter, man ønsker at oprette sig. Det kan være at du udover SU’en har et studiejob, legater eller andre indtægter, der gør at du rammer over et specifikt beløb, hvilket du bør danne dig et overblik inden du tilmelder dig. Men hvis du føler, at der er ting, du er nødt til at have svar på for at kunne udfylde den online tilmeldelsesformular, vil du som regel også kunne kontakte supporten, der hellere end gerne vil hjælpe dig igennem hele processen.

Udover den online indmeldelsesformular, tilbyder nogle A-kasser også at gøre tilmeldelsen over telefon, hvis du helst vil være foruden at skulle igennem dette.

 

Har du allerede en A-kasse, bør du skifte?

Har du haft dårlige oplevelser med din A-kasse, hvilket gør, at du føler dig nødsaget til at skifte? Nogle har været udsat for dårlige oplevelser med deres A-kasse grundet papirnusseri. Det kan være at du har ansøgt om feriedagpenge, men du skal igennem en masse formular eller lign. Måske serviceniveauet er faldet drastisk efter tilmeldelsen til A-kassen, og man har derfor svært ved at få besvarelse på vigtige spørgsmål eller rådgivning, når man mest har brug for det. Eller er det et pengespørgsmål, og du føler at du kan få en mindst ligeså god A-kasse til billigere penge. Heldigvis er der andre A-kasser derude, der hellere end gerne vil have dig hos dem, derfor skal du heller ikke føle dig bundet hos din A-kasse, hvis du ikke er tilfreds hos din nuværende A-kasse.

Her kan du igen anvende prissammenligneren til at finde dig en ny A-kasse. Forskellen her, vil blot være, at du skal oplyse at du skal skifte din A-kasse og hvilken A-kasse du tidligere var medlem hos. Derudover skal du ligesom, hvis du skulle ansøge medlem hos en A-kasse de ovenstående oplysninger. Nu er du på vej til at skifte A-kasse, og kan blot vente indtil at overflytningen er realiseret: det kan være at du vil blive kontaktet af A-kassen efterfølgende, med opfølgende spørgsmål til overflytningen. Men ellers har du fra dagens dato skiftet A-kasse, og skal derfor heller ikke længere gå med den utilfredshed, som har gået og plaget dig.

 

Hvordan ved man at A-kassen, man vælger, er den bedste?

Det kan være svært at vælge sin A-kasse – især hvis det er første gang, man skal ansøge medlemskab hos én. Det er forståeligt, for der er ikke meget at gå efter; ud fra hvad man kan finde på A-kasserne hjemmesider og deres brochure, man muligvis har modtaget gennem sin post. Dertil er A-kasserne under de samme vilkår for udbetalingen af dagpengene, da de bliver reguleret af staten. Hvad kan du så kigge efter? For at opstille nogle konkrete forudsætninger for den bedste A-kasse, vil vi mene, at det er determineret ud fra kundetilfredsheden. Prisen er selvfølgelig også en faktor man kan tage med i sit regnskab. Men hvis du udelukkende vil se på, hvor du vil være sikker på at få den rette rådgivning og svar på de spørgsmål man kan have, bør det være efter kundetilfredsheden. Hos os, vil du kunne se kundetilfredsheden angivet af tidligere og nuværende medlemmer af A-kassen ved mængden af stjerner, som du finde i prissammenligneren. Det danner et bedre billede af, hvordan det er at være medlem hos A-kassen og hvad man kan forvente. For hvem vil kende bedre til A-kassens adfærd og serviceniveau end dem der har gjort sig et bekendtskab med dem?

 

Historien for A-kasser i Danmark

De første A-kasser i Danmark så dagens lys for mange, mange år siden. Faktisk er det mere end hundrede år siden, at den første statsstøttede A-kasse blev oprettet i Danmark – og det var i 1907. Meningen var, at livet skulle blive nemmere for de arbejdsløse, så de ikke skulle lide af sult eller andre menneskeretslige ting som et sted at sove, tøj på kroppen og rent vand at drikke. Sidenhen er der lagt en række forskellige flere ydelser og elementer ind i A-kasser. Det er fx rådgivning på en lang række områder, som den arbejdsløse får støtte til, så han eller hun kan komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Men trods den første statsstøttede A-kasse blev etableret i 1907, har der været såkaldte arbejdsløshedskasser (som er det fulde navn for en A-kasse) været der endnu længere. De var der faktisk allerede i slutningen af 1800-tallet. Her var de såkaldt medlemsfinansierede; altså alle medlemmer lagde et fast beløb, som så kunne gå til de arbejdsløse. Sådan fungerer det også meget i dag, selvom staten også sommetider giver støtte til A-kasserne i form af udbetaling af fx forskellige dagpenge og andre ydelser.

Som bekendt er der i dag også mange regler for, hvornår du kan få udbetalt dagpenge af din A-kasse, hvis du bliver arbejdsløs. Her bliver der blandt andet stillet krav om medlemsperiode, om du er aktiv jobsøgende, hvor længe du tidligere har været på dagpenge og meget andet. Men da de første A-kasser kom, var disse regler markant mere strikse. Og hvorfor, spørger du måske – det korte svar er, at hvis reglerne ikke var meget strikse, var der simpelthen ikke penge nok til at give til de, der var uden for arbejdsmarkedet og virkelig havde brug for disse penge. Hvis arbejdsløshedskassen udelukkende er finansieret gennem små beløb af medlemmer, så skal der mange medlemmer til for blot at finansiere én person på dagpenge. Var der for mange medlemmer af arbejdsløshedskassen, som var ledige, ikke gik på arbejde og derved fik penge udbetalt fra kassen, så ville kassen lynhurtigt blive tømt, og så har de folk, der længe har været medlem og derved bidraget, ikke selv få udbetalt penge, hvis de skulle blive arbejdsløse – og det er ikke en solidarisk situation. Og det, trods det lyder usolidarisk, var derfor meget solidariske, fordi man hellere ville hjælpe 10 mennesker lidt, end man ønskede at hjælpe én person helt vildt meget. Det var nødt til at være forholdsvist beskedne beløb, som medlemmerne bidrog med; de havde jo ikke alle mange penge, og skulle de betale for meget til arbejdsløshedskassen, kunne det gå voldsomt ud over deres privatøkonomi. Derfor måtte det være en billig A-kasse.

 

Både A-kasse og fagforening samlet ét sted

Det har siden sin spæde begyndelse været en populær konstruktion at sammensætte en A-kasse og en fagforening. Det forstår man jo godt; på mange punkter beskæftiger de sig med flere sider af samme sag: Nemlig arbejdsmarkedet. Du har arbejdsløshedskasserne, som udbetaler dagpenge til dem, der ikke har et job. Og så har du en fagforening, som juridisk og politisk kæmper for, at der bliver endnu bedre rettigheder og vilkår til arbejderne; og det er jo både dem, der er i arbejde, og dem, der ikke er.

Denne sammensmeltning mellem både fagforening og A-kasse kender vi også i dag. Faktisk har mange af de almindelige fagforeninger i dag også en A-kasse tilkoblet, så man kan få begge ting samlet samme sted. Så skal du som medlem kun gå ét sted hen, når du har brug for hjælp i et arbejds-mæssigt regi; både hvis du bliver arbejdsløs, eller hvis du fx har en uheldig og ulovlig oplevelse på arbejdsmarkedet. Og faktisk kan du finde billig A-kasse og fagforening lige her også.