A-kasse for studerende

En lang række A-kasser tilbyder gratis medlemsskab til studerende. Det er derfor værd at overveje at melde sig ind i en, imens man stadig studerer. Nedenunder har vi samlet de arbejdsløshedskasser som er gratis for studerende.

Vælg den bedste A-kasse for studerende

Som studerende er man altid på jagt efter at spare et par hundrede kroner hist og her. Og det gælder også, når det kommer til valg af A-kasse. Men heldigvis tilbyder en lang række arbejdsløshedskasser gratis medlemsskab, hvis du er studerende. Så er de penge i hvert fald sparet. Lige her kan du finde et overblik over de forskellige A-kasser, der tilbyder studerende at være med gratis. Og er du fx selvstændig, kan du også finde en a-kasse for selvstændige her på hjemmesiden. Ydermere bliver det nemmere for dig at vælge A-kasse studerende, eftersom vi giver dig et nemt og hurtigt overblik. Disse gratistilbud gælder for en lang række af studerende. Det er derfor værd at overveje, om det også gælder dér, hvor du er i gang med dit studie.

 

Nemt og hurtigt

Du gider ikke bruge timevis på at vælge den rigtige A-kasse eller finde det billigste tilbud. Og det forstår vi godt! Derfor scanner vores sammenligner markedet på få sekunder, og du bliver derefter præsenteret for en lang række tilbud. På den måde er overblikket kun få sekunder væk fra dig, og du sparer en masse tid. Og vælger du et godt tilbud, sparer du ikke kun tid, men også penge. Det kan gøre det nemt for dig at sikre dig den sikkerhed på arbejdsmarkedet, som en arbejdsløshedskasse; det kan både være i forbindelse med ledighed eller generelle råd og vejledning. I mange tilfælde kan det være yderst fornuftigt at melde sig ind allerede som studerende, fordi det kan også give den fordel, at du kan have optjent medlemsskab nok til at kunne få dagpenge hurtigere, hvis du kort tid efter dit studie skulle være så uheldig at blive ramt af arbejdsløshed.

a-kasse studerende nemt og hurtigt

Fordele ved A-kasser for studerende

Der er som tidligere nævnt en række fordele ved, at du allerede i din studietid sikrer dig, at du er meldt ind. Kort sagt betyder det blot, at du kan være medlem i så lang tid, at du kan få dagpenge allerede første dag efter, at du har endt din uddannelse og uheldigvis ender i lediggang. Det skyldes, at du har opfyldt minimumskravet for, hvor længe du skal være med i A-kassen, før de udbetaler dig dagpenge. Og eftersom det er gratis, er det helt sikkert værd at overveje at melde sig ind allerede i studietiden.

Men hvorfor er det så gratis at være medlem, når man er i gang med sit studie? Godt spørgsmål. Der findes ikke noget endegyldigt svar, men de enkelte fagforeninger har selvfølgelig en interesse i at få dig ind hurtigst muligt, så kan have dig som medlem senere også; fx når du skal begynde at betale for dit medlemsskab, når du bliver færdig med din uddannelse. Så der er helt sikkert noget forretningsmæssigt inde i overvejelserne omkring at gøre det gratis at være medlem for studerende.

 

Medlemmer i Danmark

Der er ingen tvivl om, at Danmark er et af de lande, som er længst fremme, når det kommer til arbejdsløshedskasser. Det fremgår i hvert fald af vores historie, hvor de første kom allerede i slutningen af 1800-tallet; så de har altså været her i mange år. Og der er stadig mere end to millioner danskere, som er medlem af en A-kasse. Dog er tallet de seneste år faktisk faldet. Der er altså flere folk, der melder sig ud, men der er også færre unge mennesker, som vælger at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse, når de får mulighed for det. Og hvorfor det forholder sig sådan, er der rigtig mange gode gæt på.

Denne nedadgående tendens har været aktiv meget længe. Helt tilbage i 2003 skrev DR en artikel, som handlede om, at “Unge vil ikke være med i a-kasser.” Artiklen her viste, hvordan hele 27% i alderen 20-29 på daværende tidspunkt havde fravalgt at melde sig ind. I artiklen påpeger Karsten Albæk, som var lektor ved Københavns Universitet, at mange af fordelene for at være medlem for de unge på daværende tidspunkt forsvandt. Og det er måske derfor, at rigtig mange A-kasser i dag har et gratis medlemsskab for studerende; simpelthen for at give endnu en fordel og derved lokke flere unge til at melde sig ind. Du kan læse hele artiklen fra Danmarks Radio ved at klikke lige her.

 

Hvordan finder jeg den bedste A-kasse for mig som studerende?

Dette er et spørgsmål, som jeg tror, at rigtig mange sidder med. De synes, at det er svært at finde den bedste A-kasse. Vores prissammenligner her kan give dig et hurtigt overblik over priser, samt de ydelser, der hører med, når du melder dig ind. Dette kan pege dig i den rigtige retning. Men det er klart, at vores prissammenligner ikke kan gå ind og vurdere, hvilken A-kasse studerende der passer bedst til lige præcis dig og dine behov. Her må du selv lægge hovedet i blød for at finde ud af, hvad du egentlig har behov for i en A-kasse. Og du får lige her et par tips og tricks, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige arbejdsløshedskasse, så du både finder den billigste, men også den, som passer bedst til dine behov.

Første tip er selvfølgelig at gå ind og læse anmeldelser fra tidligere medlemmer. Dette kan du gøre på de forskellige a-kassers Facebooksider eller fx på anmeldelsestjenesten Trustpilot. Hvis en specifik A-kasse har rigtig mange dårlige anmeldelser, så kan det være et tegn på, at der er mange, som har haft dårlige oplevelser. Dette kan fx være manglende støtte, når folk havde brug for deres arbejdsløshedskasse, men det kan også være fordi, at de har følt, at de er blevet behandlet dårligt; fx hvis der ikke har været udøvet en god service. På den anden side er det naturligvis et positivt tegn, hvis der er rigtig mange gode anmeldelser. Det kan betyde, at der er mange medlemmer, som er utrolig glade for at være der, hvorfor du måske også bliver rigtig glad for at være medlem.

Næste trick er, at du går ud og forhører dig i dit netværk. Dette kan fx være blandt dine medstuderende, men det kan også være blandt din familie, dine venner eller måske endda dine kolleger. Det kan være, at de kender til en rigtig god arbejdsløshedskasse, som de derfor kan anbefale dig. Ydermere kan folk, der kender dig, bedre give dig en god anbefaling, fordi de måske ved, hvad du søger, og hvordan du finder den absolut bedste A-kasse studerende. Hvis du søger blandt dit netværk – fx blandt folk, der arbejder med det samme – kan du måske også få øjnene op for mere branchespecifikke steder, du kan melde dig ind. Altså medlemsskaber, hvor der er fokus på lige præcis dit erhverv. Dette kan være relevant, fordi de på den måde måske har bedre forståelse for dit erhverv, din branche og derved din situation – og det kan betyde, at du får en meget bedre hjælp, når du står og mangler en hjælpende hånd.

Det tredje tip, som jeg vil give dig, er, at du med fordel kan give den A-kasse studerende, som du overvejer at melde dig ind i, et kald, så du kan få en snak med dem. Det kan være rigtig rart at høre det fra deres egen mund, hvordan et medlemsskab fungerer, samt hvilke fordele du har, hvis du vælger at melde dig ind. På den måde kan du blive bedre klædt på til at træffe det rigtige valg, så du melder dig ind det helt rigtige sted, som passer bedst til dig. Med disse tips i baglommen har du nu gode muligheder for at gå ud og vælge den A-kasse studerende, som du synes passer bedst til dig. Og så kan du spare lidt tid ved at bruge vores ovenstående prissammenligner, så du ikke bare vælger den bedste, men også den billigste løsning.

 

Sådan virker vores prissammenligner hos A-kassefinderen

Målet med vores prissammenligner lige her er at give dig en idé om, hvor du kan finde den billigste A-kasse. På den måde bliver det nemt for dig at få et hurtigt overblik over, hvor du han finde det absolut bedste tilbud henne. Men hvordan fungerer sammenligneren sådant helt lavpraktisk? Det vil jeg give dig et par ord omkring, hvis du læser med lige her.

Vi scanner altid efter nogle af de bedste tilbud. Og det gør vi gennem vores samarbejdspartner. Men der er ikke kun prisen, som vi viser. Du får også indsigt i, hvilke forskellige ting, der kan følge med ved medlemsskab i den enkelte A-kasse. Dette ser du ved at klikke informationsboksen ned på de enkelte tilbud, som du ser i vores oversigt ovenstående.

Selv indmeldelsen i A-kassen har vi ikke noget at gøre med. Det er udelukkende mellem dig og der, hvor du ønsker at melde dig ind. Vores opgave er blot at fungere som bindeled, så vi kan give dig en bedste oversigt over, hvor du kan tilmelde dig henne. Men det er super simpelt for dig at melde dig ind, når du først har fundet der, hvor du gerne vil være medlem. Du skal blot klikke på knappen ved tilbuddet, hvorefter du bliver sendt til arbejdsløshedskassens hjemmeside. Og her kan du så melde dig ind. Det tager ikke lang tid at gøre. Du kan formentlig være meldt ind – eller i hvert fald ansøgt hertil – på mindre end fem minutter. Men der er selvfølgelig en række forskellige oplysninger, som A-kassen skal have om dig. Det kan fx være ansættelsesforhold, dit CPR-nummer og meget mere. Der findes en udførlig guide på alle hjemmesider, du kan melde dig ind på, så det er grundlæggende simpelt at gøre. Og det er også hurtigt.

 

Historien for danske arbejdsløshedskasser

Som tidligere nævnt har arbejdsløshedskasser i Danmark en lang historie bag sig. Denne strækker sig helt tilbage til 1800-tallet, hvor der i slutningen af det århundrede begyndte at komme små arbejdsløshedskasser, som blev startet af lokalbefolkningerne. Meningen var, at man gerne ville undgå, at de, der ikke havde et arbejde, skulle leve i alt for kummerlige forhold på gaden og ikke have råd til mad. Derfor startede man praktisk talt en kasse, som alle betalte ind til, og som derefter kunne gå til løn til dem, som ikke havde et arbejde, og som derfor havde brug for hjælp til at få de mest basale ting som tøj, vand, mad og husly.

Dog var det dengang ikke så lukrativt at være medlem af en arbejdsløshedskasse, som det er i dag. Der er selvfølgelig også krav til at få dagpenge ved arbejdsløshed i dag, men tilbage i 1800-tallet var disse krav væsentligt strengere. Fordi det var de nødt til at være. Eftersom alle indbetalte et lille beløb til arbejdsløshedskassen månedligt, var der kun de penge, som var. Og det betød altså, at det kun var dem, som havde mest brug for det, som blev tilkendt retten til at få penge fra arbejdsløshedskassen. Trods det lyder barskt, var det altså nødvendigt; fordi hvis der ikke var penge til alle, måtte man hjælpe dem, som havde mest brug for det.

Senere i starten af 1900-tallet kom den første statsstøttede arbejdsløshedskasse. Og det betød altså, at det blev mere udpræget, almindeligt og anerkendt at være medlem; samt forholdene blev forbedret i takt med, at arbejdsløshedskasserne udviklet sig over årerne.

I dag er det stadig meget populært at være medlem af en A-kasse. Og der er ingen tvivl om, at forholdene har forbedret sig drastisk, hvis man sammenligner med forholdene for hundrede år siden. Men der er faktisk ikke en stignede tendens til at være medlem af en arbejdsløshedskasse i dag. Der er nemlig rigtig mange unge mennesker, som ikke melder sig ind, hvorfor det samlede medlemstal falder og falder. Faktisk er det faldet stødt de sidste årtier. Hvis udfordringen for folk er, at det er for uoverskueligt eller dyrt at melde sig ind, så kan vores prissammenligner lige her helt sikkert hjælpe. Den er nemlig rigtig god – også til dig, der er på jagt efter en A-kasse studerende. Prøv os i dag; det er helt gratis, tager kun få sekunder, og så er det samtidig uforpligtende.