Akademikernes ambitiøse A-kasse

Akademikernes ambitiøse A-kasse opstod i 2013, da Ingeniørernes A-kasse og Akademikernes A-kasse fusionerede, nu går navnet under forkortelsen AKA.

Du kan få en god og billig A-kasse hos Akademikernes ambitiøse A-kasse, du betaler nemlig kun 440 kr. pr. måned. Uanset om du er under uddannelse, nyuddannet, lønmodtager eller iværksætter, er du sikret økonomisk med et medlemskab hos AKA, så længe du har en akademisk baggrund. Med en lønsikring kan du modtage helt op til 40.000 kr. pr. måned oveni dine dagpenge, her samarbejder AKA med Topdanmark. 

AKA har 230.000 medlemmer. Over halvdelen af deres medlemmer er i job inden for 3 måneder efter de er ramt af ledighed.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "a-kassefinderen-aka"

Gratis medlemskab for studerende

Hvis du er under 30 år og studerende, kan du hos Akademikernes ambitiøse A-kasse få gratis A-kasse. Du kan efter mere end ét års medlemskab få dagpenge fra dag ét, du går ledig efter endt uddannelse.

Som studerende og medlem af AKA får du en række fordele:

 • Fotograf, som kan tage et professionelt billede til CV eller LinkedIn
 • Deltage i kurser og workshops om studie- og karriererelevante emner
  • Kurser i eksamensteknik, præstationsteknik og kompetenceprofilering
  • Udvide kompetencer ved onlinekurser i Office-pakken
 • Find dit næste studiejob
  • Hos AKA har de kontakt til mange virksomheder, som ofte bliver matchet med deres ledige medlemmer – også studerende. Så det kan være en stor fordel for dig.

 • Få hjælp til CV og ansøgninger hos deres professionelle konsulenter
 • De får hurtigt deres medlemmer tilbage i job
  • Over halvdelen af deres ledige medlemmer er tilbage på arbejdsmarkedet med AKAs hjælp indenfor 3 måneder.
 • AKA har dygtige konsulenter, som har viden omkring din branche, som kan vejlede dig om det arbejdsmarked du skal ud på
 • Iværksætteri står AKA også klar til at hjælpe dig med at starte egen virksomhed op
  • De har et Start-up forløb i København for medlemmer, som har iværksætterdrømme

Fordele ved Akademikernes ambitiøse A-kasse

A-kassen tilbyder en række workshops og kurser for alle de medlemmer, som går ledige. De kan hjælpe dig til at få ny inspiration, som kan sætte gang i din jobsøgning. Kurserne kan udvide dine kompetencer og på den måde gøre dig endnu mere attraktiv på arbejdsmarkedet.

De har en jobportal, hvor de matcher deres ledige medarbejdere med over 5000 stillinger, kun til akademikere, om året. AKA er også en rekrutteringspartner, som betyder, at nogle af stillingsopslagene er eksklusive og dermed er der kun nogle af deres medlemmer, som har adgang til disse. Som medlem kan du udover en jobportal til dine kvalifikationer, også forvente jobrådgivning og individuel sparring, som er tilpasset din situation og dine kompetencer.

Lønsikring er et økonomisk sikkerhedsnet til dig, hvis du:

 • Bliver ledig grundet en ulykke
 • Bliver ledig grundet sygdom
 • Opsagt eller på anden måde ufrivillig ledig

Det er altså ikke muligt at gøre brug af sin lønsikring, hvis man selv siger op. Lønsikring kan tegnes i samarbejde med Topdanmark.

Inspired Beyond Babies er et professionelt barselsnetværk, som er for mødre og fædre, som ønsker at blive fagligt stimuleret under barsel. Du kan som medlem hos AKA få 20% på dette netværk.

Efterlønsbidrag bliver automatisk trukket sammen med medlemskabet til A-kassen. Det er muligt at trække din indbetaling til efterlønsordning fra i SKAT. Hos AKA kan du gå på efterløn i 4 år, hvis du opfylder kravene:

 • Har betalt til efterlønsordning siden du fyldte 30 år
 • Har betalt til efterlønsordning i 30 år
 • Har været medlem af en A-kasse i samtlige 30 år uden pause

Du kan blive seniormedlem hos AKA, dette giver dig ret til hjælp til jobsøgning, men du kan ikke få udbetalt dagpenge, hvis du skulle blive ledig. Dog skal man som seniormedlem kun betale administrationsbidrag, som lyder på 1020 kr. årligt. Dette bidrag er ikke fradragsberettiget.

Du kan både være fuldtidsmedlem og deltidsmedlem. Du kan blive deltidsmedlem, hvis du arbejder under 30 timer i ugen, derved vil din dagpengesats også være lavere. Det er nemt at skifte fra fuldtidsmedlem til deltidsmedlem, det kan fikses fra dag til dag. Du kan godt være fuldtidsforsikret, selvom du kun arbejder deltid – men du kan ikke være deltidsforsikret, hvis du arbejder fuld tid.

Dagpengesatsen for dig er udregnet ud fra de sidste 24 måneder, hvoraf de 12 med den højeste indkomst bliver udvalgt og minusset arbejdsmarkedsbidraget. Herefter beregnes gennemsnittet. Du kan maksimalt få udbetalt 90% ad daglønnen udbetalt i dagpenge, men højest maksimal sats for dagpenge. Der skal dog gøres opmærksom på, at der ikke er et minimumskrav for dagpenge, derfor vil du, hvis du har fået en meget lav løn, også få udbetalt en lavere sats af dagpenge.

 

Priser hos Akademikernes ambitiøse A-kasse

Hvis du inden for de sidste 3 måneder har arbejdet mere end nedenstående, vil du blive rykket automatisk fra deltidsforsikring til fuldtidsforsikring.

 • 390 timer (månedslønnet)
 • 360 timer (hvis du er 14-dages- eller ugelønnet)

Ydelser for fuldtidssikrede

Månedssats 2019

Dagpenge, maksimal sats

18.866 kr.

Dagpenge, dimittendsats (ikke forsørger)

13.489 kr.

Dagpenge, dimittendsats (forsørger)

15.470 kr.

Efterløn, 91% sats

17.168 kr.

Efterløn, 100% sats

18.866

 

Ydelser for deltidssikrede

Månedssats 2019

Dagpenge, maksimal sats

12.577 kr.

Dagpenge, dimittendsats (ikke forsørger)

8.993 kr.

Dagpenge, dimittendsats (forsørger)

10.313 kr.

Efterløn, 91% sats

11.445 kr.

Efterløn, 100% sats

12.577 kr.

 

Et fuldtidsmedlem hos AKA koster 440 kr. pr. måned, men når du bruger dit fradrag på ca. 30%, så bliver det kun 308 kr. Fradraget modtager du automatisk via SKAT, til sidst på året. Når staten har taget deres del af medlemskabet, er der 85 kr. tilbage til administration og løn til medarbejdere. Betalingen til medlemskabet falder hver 3. måned.

Som seniormedlem koster det dig 1020 kr. årligt. I medlemskabet får du hjælp til jobsøgning, men ikke dagpenge.