← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Vil du arbejde i udlandet? Hvad er dine muligheder?

Skrevet: 3. september 2018

Der findes mange muligheder for at kunne komme til at arbejde i udlandet. Man kan både arbejde som frivillig i udlandet, og man kan have lønnet arbejde i udlandet. Især er der rigtig mange unge mennesker, der vælger at arbejde frivilligt i udlandet i forbindelse med eksempelvis sabbatår. Der er også mange, der vælger at arbejde i en kortere eller længere periode i udlandet som en del af deres job i Danmark. For eksempel kan man blive udstationeret til et kontor i et andet land, hvis man arbejder for et dansk kontor.

Hvis du vil arbejde frivilligt i et andet land end Danmark, har det ikke konsekvenser for dine skattevilkår. Frivilligt arbejde betyder netop, at du ikke modtager en løn, du skal betale skat af. Hvis du har et lønnet arbejde i udlandet, kan det dog have indflydelse på, om du skal betale skat i Danmark.

SE OGSÅ: FIND DEN BEDSTE A-KASSE

Om du skal betale dansk skat af din indkomst, kommer an på flere ting. Dette afhænger af, hvor lang tid du skal arbejde i udlandet, om du arbejder for en dansk eller en udenlandsk virksomhed, og om du arbejder i et land, der har indgået dobbeltbeskatningsaftale med Danmark. Slutteligt afhænger det også af, om du stadig har din bopæl i Danmark. Hvis du flytter til udlandet for at arbejde, og derfor ikke længere har en dansk adresse, gælder følgende regler:

  • Hvis du har helårsbolig til rådighed i Danmark, har du fuld skattepligt i Danmark.
  • Hvis du har indtægter fra Danmark, men du ikke har en helårsbolig i landet, har du begrænset skattepligt i Danmark.
  • Hvis du ikke har bolig eller indtægt i Danmark, har du ingen skattepligt i Danmark.

 

Hvis du arbejder i udlandet i en periode på mindst seks måneder, kan du bruge reglerne om beskatning fra ligningslovens paragraf 33 A. Dette forudsætter dog, at du ikke har været i Danmark i mere end 42 dage i den periode på mindst seks måneder, hvor du har arbejdet i udlandet, men haft bopæl i Danmark. Hvordan du kan bruge reglerne i ligningslovens paragraf 33 A, afhænger af, hvilket land du arbejder i, og derfor hvilket land, der har beskatningsretten af din indkomst.

Hvis du er i udlandet for at arbejde, men din bopæl er i Danmark, kan du altså måske lade være med at betale dansk skat af din løn.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...