← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvad er beskæftigelsesfradrag?

Skrevet: 3. september 2018

Et beskæftigelsesfradrag er et fradrag, der gives til alle med en AM-bidragspligtig indkomst eller en virksomhed med overskud. Hvis du har en indkomst, hvoraf du betaler arbejdsmarkedsbidrag, er du altså berettiget til et fradrag af denne indkomst. Det samme gør sig således gældende, hvis du har en virksomhed med overskud på bundlinjen.

Det er SKAT, der beregner dit beskæftigelsesfradrag ud fra din indkomst. Den indkomst, der tages i betragtning under beregningen, er den indkomst, du har angivet i din forskudsopgørelse. Du skal altså således ikke selv beregne dit beskæftigelsesfradrag, men du skal derimod sørge for at rette i din forskudsopgørelse, så din angivne indkomst stemmer nogenlunde overens med din reelle indkomst.

SE OGSÅ: FIND BILLIG A-KASSE

Idet beskæftigelsesfradraget bliver beregnet ud fra din indkomst, vil beskæftigelsesfradraget også variere fra person til person. Der findes dog et maksimalt fradragsbeløb – og du kan altså ikke få et større fradrag end dette, uanset hvor høj din årlige indkomst er. Herunder kan du få et overblik over beskæftigelsesfradraget de næste år. Således kan du se procentsatsen, det maksimale beskæftigelsesfradrag og det beløb, din indkomst skal være på, hvis du skal opnå det maksimale beskæftigelsesfradrag:

 

Årstal Procentsats Højeste årlige beskæftigelsesfradrag Årlig indkomst, du skal have, for at opnå højeste beskæftigelsesfradrag
2018 9,5% 33.300 kroner 350.526 kroner
2019 10,1% 35.400 kroner 350.495 kroner
2020 10,5% 36.700 kroner 349.524 kroner
2021 10,6% 37.000 kroner 349.057 kroner
2022 10,65% 37.400 kroner 351.174 kroner

 

 

Hvordan fungerer et beskæftigelsesfradrag?

Et beskæftigelsesfradrag fungerer som ethvert andet fradrag; det fungerer som et beløb af din indkomst, som du ikke skal betale skat af. Der findes flere forskellige fradrag, og det er i de fleste tilfælde SKAT, der indhenter oplysninger og beregner dine fradrag. Sådan er tilfældet i hvert fald med beskæftigelsesfradraget, ligesom det også gør sig gældende med personfradraget eksempelvis.

Jo højere din indtægt er, des højere beskæftigelsesfradrag vil du altså få – og du skal derfor betale mindre i skat. Du kan se dit beskæftigelsesfradrag på din årsopgørelse fra SKAT, hvor du også kan se de andre fradrag, du er berettiget til. Det er meget vigtigt, at du ikke selv forsøger at tilføje fradrag, du måske ikke er berettiget til. Hvis du gør dette, vil du nemlig skulle betale penge tilbage i SKAT – ligesom du med større sandsynlighed vil få penge tilbage, hvis du lader SKAT lave beregningen.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...