← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Er A-kasse fradragsberettiget?

Skrevet: 4. september 2018

En A-kasse er en såkaldt Arbejdsløshedskasse. En A-kasse administrerer flere forskellige ting. Udbetaling af dagpenge er en af de største opgaver, A-kassen har. I Danmark er det frivilligt, om man ønsker at være medlem af en A-kasse. Hvis man ikke er medlem af en A-kasse, kan man dog ikke modtage dagpenge, hvis man bliver arbejdsløs. Fordelen ved at være medlem af en A-kasse og modtage dagpenge er, at dagpengetaksten er højere end kontanthjælpstaksten. Derudover gør A-kassen også en indsats for at få dig tilbage på arbejdsmarkedet, ligesom jobcenteret og fagforeningen gør det.

SE OGSÅ: FIND BILLIG A-KASSE

Hvis du er medlem af en A-kasse, skal du betale kontingent. Dette kontingent er blandt andet med til at betale de dagpenge, der udbetales af A-kassen. Dagpengene finansieres også af statsstøtte og det arbejdsmarkedsbidrag, alle lønmodtagere betaler. Nogle vælger ikke at være medlem af en A-kasse, fordi det kan være en stor økonomisk udskrivning. Dog er der en fordel ved kontingentet til A-kassen: Det er fradragsberettiget! Hvis du er medlem af en A-kasse, får du altså et fradrag, hvilket betyder, at du skal betale mindre i skat.

 

Hvad er et fradrag?

Et fradrag er et beløb, som du ikke skal betale skat af. Hvis du har et fradrag på 500 kroner, har du altså 500 kroner, som du ikke skal betale skat af. Der findes mange forskellige fradrag, og man skal naturligvis opfylde nogle forskellige betingelser for at være berettiget til de forskellige fradrag. Alle danske lønmodtagere er dog berettiget til et personfradrag, ligesom alle danskere i beskæftigelse er berettiget til et beskæftigelsesfradrag. Hvis du har langt til og fra arbejde, kan du være berettiget til et kørselsfradrag, og hvis du har renteudgifter, kan du være berettiget til et rentefradrag.

Hvis du er medlem af en A-kasse, er du altså ligeledes berettiget til et fradrag – du kan altså trække dit kontingent, som du betaler til din A-kasse, fra i skat. Dette er en stor fordel, og det er en fordel, der gør, at mange er medlem af en A-kasse, selvom det koster penge.

Der er nogle fradrag, du selv skal indberette til SKAT, herunder eksempelvis kørselsfradraget. Du skal dog ikke selv indberette dit A-kasse medlemskab til SKAT. Dette gør A-kassen for dig. Du bør dog alligevel tjekke din årsopgørelse for at se, om de oplysninger, der er angivet, er korrekte.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...