← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvad er administrativt arbejde?

Skrevet: 24. september 2018

Administrativt arbejde kan indebære flere ting, men som udgangspunkt består administrativt af arbejde, hvor man selvsagt skal administrere noget. I mange tilfælde skal man administrere noget for andre. En administration har typisk til formål at varetage en eller anden form for funktion eller forvalte noget for andre, herunder eksempelvis forvaltning af personalemæssige og organisatoriske forhold eller sikre en servicefunktion i en virksomhed.

 

Hvad er administrativt arbejde?

Det er svært at finde en egentlig betegnelse for, hvad administrativt arbejde er, idet der er mange forskellige eksempler på, hvad administrativt arbejde kan være. Administrativt arbejde er altså en bred betegnelse for arbejdsopgaver, der har med en virksomheds administration at gøre. Eksempler på former for administrativt arbejde kan være håndtering af personaleoplysninger, besvarelse af mails, vagtplanlægning, regnskab og forskellige opgaver i sekretariatet. De former for opgaver, der hører under administrativt arbejde, vil være meget forskelligartede alt efter, hvilken virksomhed man er ansat i. Der er nemlig mange former for administrativt arbejde, der eksempelvis skal laves på uddannelsesinstitutioner, som ikke er relevante i andre former for virksomheder.

SE OGSÅ: FIND BILLIG A-KASSE

De fleste akademiske uddannelser danner grundlag for, at man vil kunne varetage administrative opgaver, når man kommer ud på arbejdsmarkedet. Man kan dog også blive ansat til at lave administrativt arbejde som ufaglært. Dette afhænger igen af, hvilken type administrativt arbejde, der er tale om.

 

Særpræget kontorarbejde

Det kan virke som om, at akademisk arbejde mest af alt dækker over arbejde, der skal laves fra et kontor – og det er det i langt de fleste tilfælde også. Administrativt arbejde kan altså siges at være kontorarbejde, men man behøver ikke en kontoruddannelse for at kunne varetage administrativt arbejde. Der er dog nogle uddannelser, der giver mere mening i forhold til at løse administrativt arbejde end andre. Disse uddannelser omfatter blandt andet uddannelser inden for kontorbranchen samt uddannelser inden for jura, økonomi og samfundsvidenskab. Personer med disse uddannelser vil ofte komme til at udføre administrative opgaver i større eller mindre grad. Som ufaglært kan du også være kvalificeret til at varetage forskellige former for administrativt arbejde – især hvis du har erfaring inden for feltet eller kender til at bruge forskellige administrative programmer, herunder digitale programmer.

Hvis du er i tvivl om, hvad det administrative arbejde indebærer, kan du altid forhøre dig hos arbejdsgiveren. Som nævnt kan administrativt arbejde nemlig dække over mange forskelligartede opgaver, og det er derfor svært at gennemskue.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...