← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvad er piccolinejob?

Skrevet: 24. september 2018

En piccoline er betegnelsen for en kvindelig piccolo, der sædvanligvis kan arbejde på et kontor eller i en anden virksomhed. En piccoline kan varetage mange forskellige arbejdsopgaver, men typisk skal en piccoline lave forefaldende arbejde, der kan gøre hverdagen lettere for de øvrige medarbejdere på kontoret. Dette kan være alt fra mødebooking til borddækning og oprydning til at sætte frimærker på breve. Et piccolinejob vil typisk besættes af en ungarbejder; dette er dog ikke altid tilfældet. Desuden er piccolinejob typisk deltidsjob, fritidsjob eller studiejob. I større virksomheder kan der dog også være brug for piccoliner på fuldtid, og der er altså derfor ikke en ensartet beskrivelse af, hvad et piccolinejob er, samt hvor mange arbejdstimer jobbet indebærer.

 

Hvad er en god piccoline? 

Hvis du vil være en god piccoline, er der nogle ting, du kan være opmærksom på; nogle ting, der viser, at du gør noget ekstra. Hvis du er en god piccoline, vil det kunne gavne dig i fremtiden, da din arbejdsgiver i så fald vil give dig sine bedste anbefalinger med, når du på et senere tidspunkt eventuelt skal andre veje på arbejdsmarkedet.

SE OGSÅ: FIND DEN BEDSTE A-KASSE

Hvis du er piccoline på et kontor, kan du for det første altid sørge for, at der er de ting, der er brug for. Du kan for eksempel sørge for, at der altid er papir i printeren. Hvis du sørger for dette, vil dine kollegaer være glade; det betyder nemlig, at de ikke skal sidde og vente på en printer, der er løbet tør for papir. Du kan ligeledes gøre andre ting, der måske virker som små ting, men som vil gøre hverdagen nemmere for dine kollegaer; og det er jo på mange måder det, du er ansat til, hvis du er piccoline. Eksempelvis kan du sørge for, at der altid er kaffe på kanden, og at der altid er ryddeligt. Hvis du gør dette, skal dine kollegaer ikke gøre det. Hvis dine kollegaer tilmed ikke behøver at spørge dig, før disse ting blive gjort, vil du være godt på vej mod at være en god og værdsat piccoline.

Det kan være hårdt arbejde at være piccoline, og man kan blive stillet over for mange forskellige arbejdsopgaver. Dog skal du huske på, at der med garanti vil blive lagt mærke til din indsats, hvis du gør et godt stykke arbejde.

 

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...