← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvor mange timer skal man arbejde for at få dagpenge?

Skrevet: 15. oktober 2018

Der er regler for, hvem der kan modtage dagpenge – og der er regler for, hvem der kan få hvilken sats. Dagpenge er noget, man i Danmark kan modtage, hvis man er arbejdsløs og medlem af en A-kasse. Derfor kan dagpenge altså ses som en forsikring i forbindelse med arbejdsløshed. Der er dog nogle forskellige krav, der skal opfyldes for, at man er berettiget til at modtage dagpenge under ledighed:

 • Først og fremmest skal du være ledig. Du må altså ikke modtage dagpenge, mens du arbejder.
 • Derudover skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal altså kunne påtage dig et arbejde. Hvis du er fuldtidsforsikret, skal du kunne påtage dig et arbejde på 37 timer om ugen, mens du skal kunne påtage dig 30 timers arbejde om ugen, hvis du er deltidsforsikret.
 • Du skal have været medlem af en A-kasse i mindst et år, hvis du ønsker at have ret til dagpenge. Du må gerne have været medlem af flere forskellige A-kasser på et år.
 • Ydermere skal du opfylde et indkomst- eller beskæftigelseskrav.

  SE OGSÅ: SKIFT A-KASSE I DAG

  Om du skal opfylde et indkomst- eller et beskæftigelseskrav, afhænger af, om du er ny i dagpengesystemet. Hvis du er ny i dagpengesystemet, skal du opfylde et indkomstkrav, mens du skal opfylde et beskæftigelseskrav, hvis du har modtaget dagpenge før.

  Hvis du er ny i dagpengesystemet, og du derfor skal opfylde et indkomstkrav for at have ret til dagpenge, skal du have tjent et vist beløb for at have ret til dagpenge. Hvis du ønsker at være fuldtidsforsikret, skal du have tjent mindst 228.348 kroner inden for de seneste tre år. Hvis du derimod ønsker at være deltidsforsikret, skal du have tjent mindst 152.232 kroner inden for de seneste tre år. Hvor meget, du har tjent, har indflydelse på, hvor lang tid du er om at optjene dagpengeret.

  Hvis du allerede er i dagpengesystemet, altså hvis du har modtaget dagpenge før, skal du ikke opfylde et indkomstkrav. Du skal derimod overholde et beskæftigelseskrav. Altså skal du have haft et bestemt antal arbejdstimer inden for tre år for, at du har ret til at modtage dagpenge. Hvis du er fuldtidsforsikret, skal du have haft 1.924 lønnede arbejdstimer inden for de seneste tre år. Som deltidsforsikret skal du have haft 1.258 lønnede arbejdstimer inden for de seneste tre år.

  Prøv vores gratis prissammenligner

  Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

  Seneste indlæg

  Ufaglært arbejde

  Ufaglært arbejde

  Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

  Trækprocent

  Trækprocent

  Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

  Praktik

  Praktik

  Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...