← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvor søger man job?

Skrevet: 15. oktober 2018

Når man er ledig og jobsøgende, er der flere muligheder for, hvordan og hvor man kan søge job. Først og fremmest er det vigtigt at vide, at man skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis man modtager ydelser, der kan anses som kompensation for arbejdsløshed, herunder kontanthjælp og dagpenge. Når du står til rådighed for arbejdsmarkedet, betyder det også, at du selv skal søge nogle jobs. Hvis du modtager kontanthjælp eller dagpenge, vil du være tilknyttet et jobcenter, der skal hjælpe dig med at komme i arbejde.

I nogle tilfælde kan du være heldig, hvis jobcenteret kan finde et arbejde til dig. Der findes nemlig virksomheder, der kontakter jobcenteret, som så kan hjælpe med at rekruttere medarbejdere til den givne virksomhed. Du kan dog ikke vente på, at jobcenteret finder det rette job for dig; du skal selv søge jobs.

 

Du skal mindst søge 2 jobs ugentligt

Når du er ledig, skal du søge minimum to jobs i ugen. Disse job skal være slået op i en jobbank – de skal altså være opslåede stillinger. Når et jobopslag er opslået, betyder det, at der er en ledig stilling, der skal besættes – og denne ledige stilling kan du altså ansøge om at blive kandidat til. I de fleste tilfælde skal du sende en ansøgning samt dit CV til virksomheden. Dette skal i nogle tilfælde gøres per mail, mens det i andre tilfælde kan gøres direkte via en formular i jobopslaget. Du kan ansøge elektronisk, per telefon eller fysisk. Du skal notere, hvilke ansøgninger du sender i din Joblog.

SE OGSÅ: SKIFT A-KASSE I DAG

 

Det er en god idé at søge flere jobs end minimumskravet

Udover de jobs, du som minimum skal søge, kan du søge flere jobs. Du kan søge andre jobs, der er opslåede, men du kan også sende en uopfordret ansøgning til en virksomhed. En uopfordret ansøgning kan du sende, hvis virksomheden ikke umiddelbart har en ledig stilling. Måske kan du så blive taget i betragtning, hvis der kommer en jobåbning eller en ledig stilling, der passer til dine kvalifikationer. Du kan i mange tilfælde sende uopfordrede ansøgninger digitalt, men nogle gange kan det også betale sig at møde personligt op med en ansøgning hos virksomheden. Hvis du gør dette, vil arbejdsgiveren få et indtryk af dig med det samme, og det kan give dig en fordel, når der skal udvælges kvalificerede ansøgere.

Jo flere jobs du søger, des større er chancen for, at du kommer i arbejde. Du kan med fordel både søge stillinger, der er slået op af virksomheder samt stillinger, der som udgangspunkt ikke er ledige. Du skal dog huske, at det kun er de opslåede stillinger, der gælder med i ansøgningsregnskabet.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...