← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvordan anmelder man sort arbejde?

Skrevet: 27. september 2018

Sort arbejde er ulovligt i Danmark. Sort arbejde er betegnelsen for arbejde, der er lønnet, men som der ikke betales skat af. Hvis du eksempelvis laver en vennetjeneste, og du modtager penge for dette, er det kategoriseret som sort arbejde. Mere organiserede former for sort arbejde ses også, og dette er ligeledes ulovligt. Straffen for sort arbejde gives efter, hvor utilsigtet det har været for parterne at være impliceret i sort arbejde. Det ses altså ikke som værende en lige så hård lovovertrædelse, hvis man modtager vennetjenester og belønner dette, som det gør, hvis man foretager organiseret arbejde og får betaling uden at betale skat af lønnen. Straffen for sort arbejde er bødestraf og i værste tilfælde fængselsstraf, hvis der er tale om groft skattesvig. Hvis man har mistanke om, at der er nogen, der begår sort arbejde, kan man melde det til SKAT. Dette kan man gøre på flere måder.

SE OGSÅ: FIND BILLIG A-KASSE

Fra år 2015 blev den anonyme anmeldertjeneste, der fandtes på SKATs egen hjemmeside, fjernet. Det er altså ikke længere muligt at indgive en anonym anmeldelse til SKAT på nettet, hvis man har mistanke om, der bliver begået sort arbejde. I stedet kan man anmelde sort arbejde ved at kontakte SKAT via telefon, email eller brev, eller man kan møde personligt op hos SKAT.

 

Kan anmeldelser være anonyme?

Selvom den anonyme anmeldertjeneste er afskaffet fra SKATs hjemmeside, er det stadig muligt at indgive en anonym anmeldelse hos SKAT. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at være anonym, når du laver en anmeldelse om sort arbejde.

SKAT har notatpligt, og det betyder, at SKAT skal notere, hvis der er navn eller andre personoplysninger på anmeldelsen. Dette gælder uanset, hvordan anmeldelsen er lavet. Hvis du har angivet nogle personoplysninger i din anmeldelse, kan du altså ikke være anonym, selvom du ønsker det. Hvis du vil være anonym, skal du ikke angive oplysninger om dig selv i din anmeldelse.

Der er ingen regler i persondataloven om, at anmeldelser til SKAT skal indeholde personoplysninger som navn, telefonnummer eller adresse. Derfor kan du altså også helt selv bestemme, om du ønsker at oplyse dette, eller om du ønsker at være anonym. Hvis du både har angivet dit navn samt angivet, at du ønsker at være anonym, vil SKAT kontakte dig omkring din retsstilling i forbindelse med dette.

 

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...