← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvordan laver man en ansøgning til job?

Skrevet: 15. oktober 2018

Hvis man vil have et nyt job, skal man ansøge om det. Når man vil ansøge om et job, skal man typisk sende en motiveret ansøgning og sit CV. Der er ikke nogen klare regler for, hvad en ansøgning skal indeholde, men der er nogle oplysninger, der er gode at have med, hvis du vil lave en god ansøgning.

 

Sådan laver du den gode ansøgning

Hvis du vil lave en god ansøgning, gælder det først og fremmest om at fange arbejdsgiverens interesse. Dette kan du gøre med en fængende overskrift. Overskriften kan fortælle noget om dig, eller den kan fortælle noget om den stilling, du søger. Du må gerne være kreativ, når du skal finde på en god overskrift til din ansøgning.

Når du har fundet den rette overskrift til din ansøgning, kan du starte med kort at fortælle om dig selv samt din motivation for at søge netop det job, du søger. Hvis du vil lave en god ansøgning, er det en rigtig god ide at du lave lidt research. På den måde kan arbejdsgiveren se, at du faktisk ved noget om virksomheden og stillingen, og at du stadig er interesseret i den.

SE OGSÅ: FIND BILLIG A-KASSE

Når du har beskrevet din motivation for at søge stillingen, gælder det om at bringe dine faglige kompetencer i spil. Du kan blandt andet skrive noget om, hvordan du, med netop din faglighed, kan være med til at løse de opgaver, der er i stillingsbetegnelsen. Det er her, arbejdsgiveren skal få et indtryk af, hvad du kan. Du kan også komme ind på dine personlige kompetencer. Blandt andet kan du komme ind på, hvorfor du er god at have på en arbejdsplads som den, du søger hos.

Slutteligt kan du lave en kort afslutning, hvori du skriver, at du står til rådighed, hvis arbejdsgiveren skulle have yderligere spørgsmål eller lignende.

Det vigtigste, når du skriver en ansøgning, er, at du skiller dig ud fra mængden. Du skal forestille dig, at der er rigtig mange ansøgere, der kæmper om den samme stilling. Hvad er det, der skal gøre, at arbejdsgiveren skal vælge dig frem for de andre ansøgere? Hvis du gør dig bemærket, og arbejdsgiveren lægger mærke til din ansøgning, vil arbejdsgiveren have større chance for at huske dig. Derudover vil det være nemmere for arbejdsgiveren at danne et indtryk af, hvordan du er som person, hvis du ikke laver en ansøgning, der er fyldt med standardvendinger.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...