← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Jobcenter

Skrevet: 15. oktober 2018

Det er fordelagtigt, at et land har en så høj beskæftigelsesfrekvens som muligt. Derfor er det også en fordel, at ledige hjælpes i arbejde. Dette er noget af det, jobcentre hjælper med. Danske jobcentre ejes af danske kommuner. Jobcentrene i Danmark tilbyder den samme service, som før blev tilbudt to forskellige steder; nemlig hos arbejdsformidlingen og kommunerne. Servicen er dog blevet samlet i jobcentrene for, at der kan ydes en bedre service – både over for ledige og virksomheder.

 

Formålet bag jobcentrene

Jobcentre har det overordnede formål, at de skal hjælpe ledige i arbejde samt hjælpe virksomheder med at rekruttere medarbejdere. Når man bliver arbejdsløs i Danmark, bliver man tilknyttet et jobcenter. Det er medarbejderne i jobcentret, der sørger for at kontrollere, om du står til rådighed for arbejdsmarkedet, som du skal; altså om du ansøger om det antal jobs, du skal og så videre. Hvis du ikke ansøger om de jobs, du skal, eller hvis du på anden vis ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, kan jobcentret vælge at skære i din ydelse.

SE OGSÅ: FIND DEN BEDSTE A-KASSE

Det er også medarbejderne i jobcentret, der skal være med til at vurdere din arbejdsevne. Hvis du eksempelvis er syg, og du ikke kan varetage et almindeligt job, kan jobcentret sende dig i revalidering i samarbejde med kommunen. Hvis du sendes i revalidering, betyder det, kort fortalt, at du skal teste din arbejdsevne. Således kan medarbejderne på jobcentret se, hvor meget du er i stand til at arbejde, samt om det er muligt for dig at blive selvforsørgende på et tidspunkt.

Jobcentret hjælper primært ledige med at komme i arbejde ved at afholde forskellige samtaler med de ledige. Desuden tilbyder jobcentret forskellige kurser – nogle frivillige, andre obligatoriske. Disse kurser er med til at styrke eller øge de lediges kompetencer, så de er bedre klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet. Desuden kan jobcentret også sende ledige i virksomhedspraktik eller job med løntilskud – dette er også med til at hjælpe ledige med at komme på arbejdsmarkedet.

Jobcentret har også til opgave at hjælpe virksomheder med at finde kompetente profiler til at varetage forskellige stillinger. Virksomheder kan således henvende sig til jobcentret for at se, om der er nogle ledige, der passer til den profil, virksomheden søger. Dette er med til at udligne forholdet mellem ledige borgere og ledige stillinger på arbejdsmarkedet. Dette gøres blandt andet også over Jobnet, som er et tilbud, der kan bruges af alle jobsøgende samt virksomheder i Danmark.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...