Billig A-kasse og fagforening

For at gøre det mere overskueligt for dig, kan du få samlet din fagforening og A-kasse. Et af fordelene ved dette er at der kan være mange penge at spare. Derfor har vi nedenunder samlet de steder hvor du kan få en billig A-kasse og fagforening samlet.

Få en billig A-kasse og fagforening samlet

Det er der rigtig mange danskere, som vælger at få A-kasse og fagforening samlet – og det kan du også gøre. Der er flere årsager til, at det er populært. For det første kan du spare penge ved at have det hele samlet. Fordi det har naturligvis også en stor interesse for A-kassen og fagforeningen at have dig tilkoblet på begge ydelser, hvorfor de typisk vil give dig en pakkeløsning, som er billigere, end hvis du skulle have det to forskellige steder.

Dertil er der mindre administration. Når du har det hele samlet ét sted, så har du kun ét sted at gå hen, når du skal have hjælp. På den måde har du ikke flere ting at holde styr på, hvis der kommer udfordringer med din arbejdsgiver, som din fagforening kan hjælpe med, eller du har brug for din A-kasse i forbindelse med fx lediggang fr arbejdsmarkedet. Du kan her se priser på de forskellige fagforeninger og A-kasser og se, om du får det hele samlet i én løsning. Så kan du efterfølgende klikke på knappen og melde dig ind – så simpelt er det, og det er bare med at komme i gang med at finde det billigste og bedste valg til dine behov og til din situation.

 

Sådan finder du en billig A-kasse og fagforening

Der er mange måder, hvorpå du kan finde den billigste løsning, som stadig lever op til dine behov. Første tip er selvfølgelig, at du gør brug af vores prissammenligner her på siden. Den scanner løbende og holder sig opdateret på mange af de nyeste (og bedste) tilbud. På den måde kan du træffe det bedste valg for dig, din situation, dit behov og naturligivs også dit budget. Vores sammenligner sparer dig for at bruge timevis på de forskellige hjemmesider for at danne dig et overblik over, hvad du får med de forskellige steder – og hvad prisen er. Alt dette er her samlet ét sted, og det er utrolig nemt og lige til at gå til. Ydermere er det helt gratis at bruge tjenesten, og du kan blot, når du har truffet dit valg, klikke på knappen og derefter hoppe ind og melde dig ind i fagforeningen og A-kassen. Har du kun brug for en A-kasse, kan du finde en billig A-kasse her – det er samme beregner, dog med nogle lidt andre tilbud, så det bliver mere relevant for dig.

Inden du træffer dig valg kan du med fordel lave et regneark med dit privatbudget for at se, hvor meget du har mulighed for at betale. Så kan det være, at du skal gå rykke dig op på en større løsning, som giver dig bedre muligheder, hvis du finder ud af, at ud har lidt luft i budgettet. Og på den anden side kan du vælge en billig løsning, hvis du finder ud af, at du ikke har så mange penge til at melde dig ind i en billig A-kasse og fagforening.

 

Hvad er en Fagforening

Du kender måske allerede til slogans såsom: ”sammen står vi stærkere”, ”spænd hjemlen. Stå sammen. – det går stadig en forskel”, som er slogans fra fagforeningerne HK og 3F. Men hvad er en fagforening egentlig?

Fagforeningerne er en organisation, der varetager dine interesser som lønmodtager. Organisation er bestående af lønmodtagere, der kommer fra flere erhverv og fag, hvor den har til formål at varetage medlemmers interesser særligt med hensyn til løn og arbejdsforhold.

Oprindelig var en fagforening en lokal forening af faglærte arbejdere, da de kom frem i 1870’erne og 1880’erne i Danmark, og de blev efterhånden samlet på landsplan, hvilket kom til at blive et fagforbund. I 1890’erne kom der fagforeningerne til ufaglærte arbejdere, og årtiet efter kom der også fagforeninger for funktionærer.

Derfor har der ikke altid været fagforeninger til at varetage arbejdernes interesser, og stå som vagthunde, i tilfælde af at arbejdsgiveren skulle behandle dem uretfærdigt. Heldigvis er det ikke sådan længere. I dag er der fagforeningerne for alle faggrupper, og det er både for ansatte i det private og det offentlige.

Et medlemskab i en fagforening er værdifuldt for dig, selvom du måske er af anden opfattelse. Med et medlemskab kan du få juridisk hjælp i arbejdsrelateret situationer, hvis du bliver forurettet på din arbejdsplads. Eksempelvis kunne du blive fyret, mens du er på barsel, hvilket bestemt ikke af tilladt for arbejdsgiveren at gøre. Men her vil du altså skulle stå alene, hvis du ikke er tilmeldt en fagforening. Her ville fagforeningen normalt gå ind og blande sig i sagen, og eventuelt føre en retssag afhængig af hvor langt sagen kommer ud. Og det er blot et af mange eksempler på, hvordan de hjælpe dig. Faktisk, kan de også tilbyde hjælp inden du kommer i arbejde. I ansættelsessituation vil de gennemgå din ansættelseskontrakt og bidrage hjælp til lønforhandlinger, hvis du har brug for det.

Samtidig vil de enkelte medlemstilbud være bestående af forskellige fordele, såsom kurser og rådgivning, som medlemmerne kan frit kan tilmelde sig og bruge.

Vi råder altid til at være medlem af en forening, det er 100% frivilligt og der er ikke nogen krav til dig for at være medlem af én. Selvom det ikke er gratis at være medlem af én, så udgør medlemskabets omkostninger langt mindre end hvad du får ved at være medlem.

Fagforeningerne kan være branchespecifikke, det vil sige, at de kun modtager bestemte faggrupper. Sådan er alle fagforeninger dog ikke. Der er fagforeninger som modtager alle faggrupper, og dem kalder man for tværfaglige fagforeninger. I vores oversigt, kan du klikke på ”vis mere” for at se om den enkelte fagforening er tværfaglig eller ej – selvom langt de fleste vil være tværfaglige, som alle kan blive medlem af.

 

Hvad er en A-kasse

A-kassen, hvis du ikke vidste det, er faktisk en forkortelse af dens rigtige navn: en arbejdsløshedskasse. De første kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet, men den første statsstøttede A-kasse (hvilket alle A-kasser i dag er) blev etableret i 1907. Meningen med A-kassen var, at livet for arbejdsløse skulle gøres lettere, og man skulle have muligheden for at forsørge sig selv – og eventuelt sin familie, hvis man mistede sit arbejde. Men indså at man ikke kunne lade arbejdsløse lide af sult eller andre menneskelige rettigheder såsom have et sted at sove, mad og rent drikkevand.

De første A-kasser var finansieret af deres medlemmer, det betyd også, at det fik lov medlemmerne til at bestemme det faste beløb, som skulle gå til de arbejdsløse.

Det ændrede sig efter A-kasserne blev statsstøttede, selvom A-kasserne stadig langt hen ad vejen var finansieret af deres medlemmer, blev det faste beløb (som vi i dag kalder dagpenge) nu reguleret af staten.

De har udviklet sig en betragtelig del siden deres begyndelse, og i dag er A-kasserne ydelser langt mere end at yde dig økonomisk støtte, hvis du en dag står uden arbejde. De hjælper dig gerne med at blive mere kvalificeret og kompetent, så du hurtigere kan vende tilbage til arbejdsmarkedet. Den hjælper kommer i form af kurser, rådgivning vedr. jobsamtale og personlig udstråling m.m. – altså alt hjælp, der kan gøre dig mere attraktiv på arbejdsmarkedet. Det koster nemlig A-kasserne penge, hvis du ikke er i arbejde, derfor er det ikke kun i din interesse, men også A-kassens interesse at du kommer ud i arbejde hurtigst muligt. Derved kan du igen betale dit kontingentbidrag i stedet for at tage fra fælleskassen. Men det er ikke alle, der kan komme på dagpenge, da der er en række krav forbundet med at ret til dagpenge, hvilket man kalder for dagpengeretten. Regler kan du se herunder:

  • Været medlem af din A-kasse i mere end 12 måneder.
  • Være aktiv jobsøgende og til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Inden for de seneste 3 år, skal du kunne dokumentere at du har haft minimum et års arbejde.
  • Det vil sige at du minimum skal have udført 1924 timers arbejde som fuldtidsforsikret og 1258 timer som deltidsforsikret.

Dertil kan der være andre krav afhængig af din branche samt forskellige regler, der spiller ind. Med disse krav, er man sikre på at dagpengesystemet ikke bliver udnyttet, og de er alle de samme uanset hvilken A-kasse du er medlem af.

 

Forskellen på a-kasse og fagforening

A-kasser og fagforeninger har begge til formål: nemlig at hjælpe dig på arbejdsmarkedet. Men på måden de hjælper deres medlemmer; og hvornår de begynder at hjælpe deres medlemmer, er forskellige.

Fagforeningen tager sig af dine problemer, du kan møde på arbejdspladsen og begynder hjælpen, hvis du skulle støde ind i ét problem i denne sammenhæng. Hvorimod A-kassen først begynder at hjælpe dig, når din virksomhed bliver lukket og du står som arbejdsløs, men samtidig bliver jobsøgende.

A-kassens opgave er at yde dig økonomisk støtte, idet du ikke længere har en indkomst, der normalt vil kunne understøtte dit daglige forbrug og omkostninger. En fagforening derimod assisterer dig med juridisk hjælp. Derfor vil du heller aldrig modtage penge fra din fagforening ligesom du vil gøre fra din A-kasse.

Ligheden mellem de to, er at de begge er opdelt i tværfaglige og branchespecifikke. Så der vil ikke altid være valg fra alle hylder, når du skal vælge en A-kasse eller en fagforening, men det vil du ikke skulle bekymre dig om. Der vil være langt flere A-kasser og fagforeninger end du ville kunne få brug for, og du vil sikkert også kunne finde én der passer dig.

 

Du nyder godt af meget af fagforeningernes arbejde uden at vide det

Med fagforeningerne, der som sagt går mange årtier tilbage, har de allerede sørget for at sikre en god overenskomst for dig og dine kollegaer. Det er måske ikke sket, mens du har været på arbejdsmarkedet. Men foreningerne har lavet utallige overenskomstforhandlinger – afhængig af hvor ny din branche er, hvor der hele tiden er blevet kæmpet for dig og dine kollegaer. Derfor kan du måske ikke mærke, hvor godt det egentlig er at være ansat i dit erhverv i forhold til de tidligere forhold. Samtidig er det ikke nødvendigvis altid din fagforening, der står i spidsen, når der skal laves nye overenskomster. Det kan være at anden fagforening tager kampen op og får skabt bedre forhold, som du også kommer til at nyde godt af. Det skal ikke nødvendigvis være din fagforening, der skal være den skelsættende, selvom det måske vil være en idé at tilmelde sig fagforeningen, hvor du kan mærke: at de kæmper din sag.

 

Er en billig fagforening dårligere end en dyr?

Langt de fleste ved at den pris, man vælger at give for en bestemt ydelse – om det så enten er håndværkerarbejde, mobilabonnement eller andet, er kvaliteten af den ydelse forbundet med dens pris. Altså man får det man betaler for. Men sådan er det ikke altid, og denne filosofi gør sig ikke gældende med hensyn til fagforeninger. For hvordan skal man kunne bedømme om en billig fagforening er dårligere end en der er dyrere? Fagforeningens formål, er at støtte dig i delikate arbejdsrelateret situationer, og yde dig den støtte her, som du har brug for. Og derfor kan en billig fagforening faktisk vise sig at være ligeså god som den dyrere lidt længere nede af gaden. Eftersom alle fagforeninger nemlig tilbyder juridisk hjælp til deres medlemmer, når de har brug for det. Der findes ikke nogen sammenhæng mellem din prisen af dit kontingent og værdien af medlemskabet du tilkøber. Det er vigtigt for dig at gøre dig nogle overvejelser, og finde frem til hvilken branche du tilhører inden du vælger en fagforening. Det er nemlig langt bedre at finde en fagforening der har et godt kendskab til din branche frem for én der halter lidt efter.

De billigste fagforeninger – og A-kasser for den sags skyld – er som regel de tværfaglige, og det hænger nok sammen med at de tager imod fagfolk fra alle brancher, dermed har de også en større kapacitet, hvilket gør det muligt for dem at gøre det så billigt. Hvis du vil have den billigste hjælp til livet på arbejdsmarkedet, vil det formentligt være en tværfaglig A-kasse og fagforening samlet.