Billig A-kasse

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den bedste og billigste A-kasse tilgængelig. Du får her et overblik over, hvad prisen for de enkelte tilbud er, samt hvilke fordele der medfølger. Held og lykke i jagten efter en billig A-kasse!

Find billig A-kasse her

Med en A-kasse kan du gå en periode med arbejdsløshed trygt i møde. De hjælper dig nemlig med en række forskellige ting, og mange har også ekstraydelser, som de stiller til din rådighed. Du kan naturligvis få udbetalt dagpenge, men dertil følger også rådgivningssamtaler og en generel hjælp til at få dig tilbage på arbejdsmarkedet. Dog er det ikke rart at betale for meget. Og derfor har vi udviklet denne prissammenligner, som hjælper dig med at finde en billig A-kasse. Prissammenligneren her gør det nemt for dig at få et overblik over, hvad prisen er for de enkelte tilbud, samt hvad der følger med i pakken. Ydermere kan du finde relevante detaljer, som kan passe ind i lige præcis din situation; fx om der tilbydes gratis medlemsskab for studerenende, hvilket mange vælger at gøre brug af.

 

Derfor bør du have en billig A-kasse

At miste sit indtægtsgrundlag pludseligt i forbindelse med afskedigelse fra job er ikke rart. Det kan have store konsekvenser og kan betyde, at du må sælge ud af genstande, som du holder af, eller at du drastisk må nedgradere din livsstil. Ikke mange har lyst til at gøre nogle af disse ting. Ydermere har du naturligvis også – under de rette forhold og forudsætninger – mulighed for at få hjælp fra staten, men her får du ikke ligeså meget udbetalt, som du vil få gennem medlemsskab i din A-kasse. Netop derfor er det utrolig populært for mange danskere at være medlem.   I svære tider kan det være rart med en hjælpende hånd fra dygtige og erfarne mennesker. Og det er lige præcis hovedessencen af, hvad en A-kasse er. De kan nemlig hjælpe dig på en række forskellige områder, som sammenlagt tjener ét overordnet formål: At få dig tilbage til et lykkeligt og skønt forhold til arbejdsmarkedet i et job, som passer til dig og din situation.

 

Hvornår bør du skifte?

Dette er naturligvis et individuelt spørgsmål, men jeg vil efter bedste evne forsøge at give dig nogle råd til, hvornår du bør overveje at skifte. Så kan du efterfølgende vurdere, om nu er den rette tid for dig til at få skiftet. Det første at være opmærksom på, er naturligvis om du kan få den samme hjælp et andet sted – blot til en lavere pris. Her er det oplagt at gøre brug af den prissammenligner, som vi har lige her. Så får du nemt et overblik over, hvor du kan klikke dig hen og melde dig ind, men stadig få den samme, gode dækning, som du har nu.   En anden situation, hvor det måske er relevant for dig at skifte A-kasse, er, hvis du har oplevet nogle episoder med din nuværende, som ikke just har været behagelige eller positive. Altså at du simpelthen overvejer andre muligheder, fordi du ikke mener, at servicen i den A-kasse, hvor du er nu, er i god nok kvalitet. Her kan andre muligheder måske være bedre og passe mere til dig og din situation, så du kan føle dig godt tilpas i det sted, du er landet. Husk også, at du jo i langt de fleste tilfælde betaler penge til din A-kasse, og derfor bør du selvfølgelig gå efter at få mest mulig ud af de penge, som du betaler – det er blot almindelig økonomisk snusfornuft, og det er der ikke nogle, som kan fortænke dig i at begå.

Forklaring af fordele ved billig A-kasse

Disse populære og sjove reklamefilm har du sikkert set før. Og de er fra 3F, og de giver dig faktisk et både humoristisk og brugbart indtryk af, hvad du rent faktisk kan bruge din A-kasse til. Er du ikke medlem, så vil du i langt de fleste tilfælde få udbetalt en væsentlig lavere ydelse, hvis du bliver arbejdsløs, end hvis du er medlem og har ret til at få dagpenge udbetalt. Hvis du anser det at have god ro og sikkerhed i maven, så er det også en fordel at være medlem. På den måde kan du lettere komme gennem en periode med arbejdsløshed – og selvfølgelig forhåbentlig tilbage på arbejdsmarkedet igen hurtigst muligt., når du er klar til det eller får mulighed for det. Du kan se videoen lige her for at få et godt grin og lidt mere information om, hvorfor du bør melde dig ind.

 

Forskellen på A-kasse og fagforening

Der er rigtig mange, som forveksler disse to ting. Og faktisk har vi her på hjemmesiden en hel underside til dem, der vil finde billig A-kasse og fagforening. Kor sagt er forskellen typisk, at en A-kasse er en arbejdsløshedskasse, som udbetaler dig dagpenge, hvis du opfylder betingelserne, i tilfælde af arbejdsløshed. På den anden side er en fagforening en, ja, forening, som hjælper dig med at tage kampe op; fx hvis du bliver behandlet i strid med lovgivningen på dit arbejde. Så kan jurister og advokater hos en fagforening tage din kamp op – også hvis den skulle ende med gå i retten. En af de største fagforeninger her i Danmark er 3F.

 

Sådan virker vores prissammenligner

En scanningsrobot. Så simpelt kan man beskrive vores prissammenligner. Den tjekker nemlig op med de systemer, som vi har koblet den op til, for at finde de absolut bedste tilbud – så du kan finde en billig A-kasse. Ydermere henter sammenligneren her de vigtigste oplysninger; det kan fx være specielle tilbud eller ydelser, du får med i pakken hos de enkelte A-kasser. Fx om det er gratis for studerende, om du kan melde dig ind som selvstændig og meget mere. Hertil får du selvfølgelig også prisen med.

Når du så har fundet det, du synes bedst om, skal du blot klikke på knappen. Så bliver du sendt ind til A-kassens hjemmeside, og så skal du blot bruge formularen til at melde dig ind. Så går der ikke lange fra, at du hører fra dem omkring dit nye medlemsskab; og så ønsker vi dig blot et stort tillykke med din nye A-kasse, samt vi er enormt glade for, at vi kunne hjælpe dig – på samme måde som vi har hjulpet mange andre allerede.

 

A-kasser i Danmark

Der er som bekendt en række forskellige i hele Danmark. De er fordelt på mange forskellige brancher, hvor der er A-kasser til stort set alle erhverv – og endda også til selvstændige. Nogle af de mest populære er fx FOA, HK, Det Faglige Hus, Krifa og Dansk Metal; men hvis jeg skulle remse alle dem, der var i Danmark, ville dette skriv blive uendeligt langt. Det er svært at sige noget om, hvilken der er den bedste for dig: Det kommer nemlig helt an på dit budget, dine behov, og hvilken branche du arbejder i. I dag er en A-kasse nemlig meget mere end blot udbetaling af dagpenge. Det kan også være generelle råd til, hvordan du kommer tilbage på arbejdsmarkedet i et skønt job, som du synes om og holder af at arbejde i.

 

Sådan finder du den bedste

Der er mange muligheder her. Og det første, jeg vil anbefale dig, er, at du sætter dig ned og finder ud af, hvad dine behov er. Har du brug for yderligere ting i din A-kasse; det kan fx være vejledning, kurser og meget andet. Når du har fundet ud af det, så er du klar over, hvad du rent faktisk har brug for – på den måde slipper du for at betale for meget for noget, som du aldrig vil få brug for alligevel.

Dernæst kan du tjekke de forskellige anmeldelser, der er på de forskellige A-kasser. Så kan du se, hvad andre medlemmer siger om deres medlemsskab. Her er det selvfølgelig et positivt tegn, hvis der er en række positive anmeldelser, og der ikke er så mange negative. Er der mange negative anmeldelser, betyder det typisk, at der findes mange medlemmer eller tidligere medlemmer, som har haft enormt dårlige oplevelser som medlem – og det kunne man frygte, at du måske også ville få.

Gode steder at kigge efter anmeldelser kan fx være på Trustpilot og på Facebook. Men du kan naturligvis også spørge rundt i dit netværk, blandt dine venner eller i din familie om, hvor der er positiv stemning; det kan være, at nogle, du kender, har en god anbefaling til en specifik god og billig A-kasse. At melde sig ind i en A-kasse er jo noget, som du forpligter dig til, hvorfor det selvfølgelig er vigtigt, at du får valgt rigtigt i første omgang. Ellers skal du til at skifte igen, og det er for de fleste nemmest og mest behageligt, hvis man kan have ét medlemsskab og være der i mange år. Så slipper man for at skifte hele tiden.

 

Hvordan melder jeg mig ind?

Når du har fundet en billig A-kasse, som du vil være medlem i, er det super nemt for dig at melde dig ind. Faktisk kan du i langt de fleste tilfælde melde dig ind på under et minut, og så går der ikke længe til, at du er medlem.

Det skal siges, at vi hos A-kasserfinderen.dk ikke har noget med selve indmeldelsen at gøre. Vi henviser blot til den enkelete A-kasses hjemmeside, hvorefter indmeldingen osv. foregår herover. Det mest normale er, at du selv kan bruge fem minutter på at gennemføre et indmeldingsskema. Ellers kan du blive ringet op af A-kassen, så de kan hjælpe dig med at udfylde det, og så du kan få svar på dine spørgsmål. Alle oplysninger mv., som du skal afgive, fremgår på de enkelte hjemmesider, og det hele er meget lige til og tager ikke lang tid.

 

Regler og betingelser i en billig A-kasse

En af de mest relevante og betydningsfulde regler er, om du er berettiget til at få dagpenge eller ej. Disse dagpenge er jo en af grundårsagerne til, at så mange vælger at melde sig ind i en arbejdsløshedskasse. Og der er enkelte regler og krav, som du skal overholde, for at kunne få dagpenge udbetalt i tilfælde af lediggang fra arbejdsmarkedet. De her:

 • Du skal have været medlem af din A-kasse i mere end 12 måneder.
 • Og så skal du naturligvis også være ledig fra arbejdsmarkedet.
 • Du skal aktivt søge job og være til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor skal du melde dig som jobsøgende.
 • Du skal mindst tjekke dine jobforslag hver syvende dag, så du viser, at du aktivt leder efter et job.
 • Hvis du er forsikret på fuldtid, skal du være i stand til at arbejde 37 timer om ugen. Er du kun deltidsforsikret, kan du kun være klar til at arbejde 30 timer om ugen.

 

Hvornår får jeg mine dagpenge?

Som udgangspunkt udbetales dine dagpenge altid den sidste dag i måneden. Altså som du normalt kender det fra dit job; hvor de falder den sidste dag (altså sidste bankdag) hver måned. Der er ydermere et par ting, som du skal være opmærksom på:

 • Du får dagpenge udbetalt for op til 160,33 timer om måneden. Og du kan ikke få nogle udbetalt, hvis din udbetaling udgør mindre end ca. 15 timer – 14,8 timer for at være helt præcis.
 • Du bliver hver fjerde måned tildelt en såkaldt “karensdag.” Og det betyder kort sagt, at du mister din ret til dagpenge på en enkelt dag; altså at du får udbetalt et mindre beløb, fordi du mister en dag. Dette gælder dog ikke, hvis du i disse fire måneder har arbejdet mere end 148 timer – disse 148 timer svarer sammenlagt til tyve arbejdsdage i et fuldtidsjob.

 

For nogle år siden sænkede regeringen dagpengeperioden fra fire til to år. Og det betyder altså, at den normale dagpengeperiode i dag er på to år. Men hvornår er det så rent faktisk, at du bruger af denne dagpengeperiode? Det kan du se på vores liste lige her:

 • Når du får udbetalt dagpenge.
 • Ved udbetaling af feriedagpenge.
 • Når du modtager dagpenge under aktivering.
 • Hvis du får sygedagpenge i op til 6 uger.
 • Hvis du modtager sygedagpenge under de første fjorten dage, hvor du er syg.
 • Hvis du arbejder i et arbejde, hvor du får løn med løntilskud.
 • I tilfælde af du modtager dagpenge under en såkaldt uddannelse, der er jobrettet.
 • Husk også, at du altså bruger noget af din dagpengeperiode, når du er i karantæne.