Frie Funktionærers A-kasse og fagforening

Hos Frie A-kasse får du hurtig og nem adgang til professionel hjælp, så du hurtigt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, hvis du pludselig skulle stå uden job.
Du er garanteret økonomisk støtte uanset din faglige og uddannelsesmæssige baggrund, selv som dimittend, som endnu ikke har prøvet kræfter af på arbejdsmarkedet.

Du kan hos Frie få en solid, men en af Danmarks billigste A-kasser til 479 kr. pr. måned. Du er sikret op til 18.866 kr. pr. måned før SKAT i 2 år.

Gratis medlemskab som studerende

Som studerende har du mulighed for at få gratis A-kasse og fagforening, så længe du er under uddannelse. Du er berettiget til gratis A-kasse og fagforening, hvis du går på en videregående uddannelse og er under 30 år. Dette gælder også som elev på en erhvervsuddannelse, såsom kontorelev, salgselev og butikselev. Uddannelsen skal have en minimumsvarighed på 18 måneder og du skal modtage løn eller SU. Hvis du derimod er i praktisk uddannelse (lærling eller elev), må der ikke tjenes noget udover elevløn, hvilket vil sige, at du ikke må have et fritidsjob eller bijob.

For at få fuld anciennitet og dermed dagpenge fra den dag du er færdiguddannet, er det vigtigt, at du er meldt ind i A-kassen minimum 1 år inden, du er færdig med din uddannelse.

Hos Frie udbetaler A-kassen op til 15.470 kr. hver måned til dig som forsørger. Hvis du ikke er forsørger kan du få op til 13.490 hver måned, mens du er ledig.

Du får som medlem af A-kassen også adgang til flere medlemsfordele og kan få store rabatter på dine forsikringer.

Du kan ikke få ydelser fra A-kassen i perioden, hvor du har gratis medlemskab.

 

Fordele ved Frie

  • Hvis du er blevet ledig, tilmeldt A-kassen hos Frie og er tilmeldt som ledig på jobnet, kan du få udbetalt dagpenge i 2 år.
  • Som medlem af Frie er det muligt at låne penge og tegne privatforsikringer på meget favorable vilkår.
  • Hvis du er blevet ledig tilbyder Frie professionel hjælp til jobsøgning i form af samtaler og jobsøgningskurser, som kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet.
  • Som medlem hos Frie har du mulighed for at betale til en efterlønsordning, det er dog helt og holdent frivilligt. Hvis du vælger at betale til ordningen gennem dit arbejdsliv, giver det dig mulighed for at spare sammen til en fleksibel seniortilværelse.
  • Hvis du tegner en lønsikring, har du mulighed for at få en lønsikring på op til 20.000 kr. i måneden oveni dagpengene. Lønsikringen hos Frie er kåret til Bedst i Test.
  • Frie A-kasse har topplacering på Trustpilot og ligger nr. 1 blandt landets A-kasser.

 

På Fries hjemmeside er det muligt at indtaste din løn før SKAT og hvor mange timer i ugen du arbejder. Herefter får du et overslag på hvad A-kassen kan tilbyde dig i dækning i tilfælde af, at du bliver ledig.

 

Priser hos Frie

Pr. 1. januar 2019

Fuldtid

Deltid

Fagforening (Frie Basis)*

65 kr. pr. md./fuldtid

65 kr. pr. md./deltid

Fagforening (Frie Favorit)

139 kr. pr. md./fuldtid

139 kr. pr. md./deltid

A-kasse

479 kr. pr. md./fuldtid

361 kr. pr. md./deltid

A-kasse (fyldt 60 år og på efterløn)

472 kr. pr. md./fuldtid

356 kr. pr. md./deltid

A-kasse (seniormedlemskab for folkepensionister)

124 kr. pr. md./fuldtid

124 kr. pr. md./deltid

Efterlønsbidrag

598 kr. pr. md./fuldtid

338 kr. pr. md./deltid

*Prisen er gældende, hvis denne bestilles med A-kasse eller lønsikring.

Kontingentet til A-kassen Frie er fradragsberettiget. Du skal ikke tænke på at give besked til SKAT, det klarer Frie for dig, så du automatisk får tildelt fradraget. Kontingentet skal betales månedsvis forud eller kvartalsvis.