Skift A-kasse

Skift din A-kasse med en god fornemmelse i maven. Med vores prissammenligner nedenunder, kan du få et overblik over de forskellige A-kasser, samt se deres fordele og priser. Det er hurtigt, nemt, uforpligtende og helt gratis!

Skift A-kasse nemt og hurtigt

I disse digitale tider er det utrolig nemt for dig at skifte A-kasse. Faktisk kan du gøre det hele online med kun få klik. Så er du nemt og hurtigt videre i en billigere og (måske) også bedre løsning til dig. Skift A-kasse med en god fornemmelse i maven. Du ser nemlig lynhurtigt både priser, samt hvad der følger med i de enkelte tilbud. Så er det svært at gøre det mere simpelt for dig at træffe det helt rigtige valg – og vi er glade for at kunne hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

Til at hjælpe dig med dette kan du med fordel gøre brug af vores prissammenligner lige her. Den giver dig et overblik – og så er det både nemt, hurtigt, uforpligtende og helt gratis. Så slipper du for at holde styr på en række forskellige tilbud og priser fra forskellige A-kasser; nu har du blot det hele samlet her på vores hjemmeside.

 

Sådan fungerer vores prissammenligner

Den prissammenligner, du finder her på siden, holder sig hele tiden opdateret. Og det giver dig flere fordele. For det første ser du altid nogle af de nyeste og derved bedste tilbud, så du har gode mulighed for at vælge den absolut billigste løsning. Gennem vores samarbejdspartner er vores prissammenligner her integrereret med de forskellige A-kasser, og derfor kan du også være næsten 100% sikker på, at de tilbud vi giver dig her, stadig er gyldige hos de enkelte A-kasser – så du altså kan realisere og takke ja til det pågældende tilbud.

Når du klikker på en knap, bliver du videresendt til den pågældende hjemmeside. Og det er altså her, at du har mulighed for at melde dig ind, tage en snak med dem eller læse mere om det pågældende tilbud. Derfor er det altså ikke os, der har noget at gøre med selve indmeldelsen i din nye A-kasse: Det er helt op til dig og dem, der afgiver dig et tilbud. Vi sørger blot for at gøre det mere overskueligt for dig at holde styr på, så du kan vælge den løsning, der passer bedst til dig.

 

Skift A-kasse med god samvittighed

I en række andre sammenhænge har vi sikkert alle prøvet det: Du finder en vare, som du køber, hvorefter du finder ud af, at du kunne få den billigere (og måske bedre), hvis du havde ventet lidt eller købt den et andet sted. Dette er ikke en rar situation. Og det er faktisk lige præcis det, som vi hjælper dig med at undgå lige her på vores hjemmeside.

I stedet for at du skal ringe rundt til alle A-kasser og skaffe et tilbud, kan du se mange af dem samlet lige her. Skift A-kasse nemt og hurtigt, når du gør brug af vores tjeneste lige her. Og du skal altid være velkommen til at kontakte os gennem vores kontakt-side, hvis du har spørgsmål til noget her på hjemmesiden. Så sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål.

 

Oplysninger du skal bruge, når du skal skifte A-kasse

Men det kan være at det efterhånden er ved at være en smule lang tid siden, så vi kan lige opfriske de nødvendige informationer, du vil skulle bruge i denne sammenhæng. For at skifte din A-kasse vil du skulle bruge følgende oplysninger:

 • Dit navn
 • CPR-nummer
 • Telefonnummer (med mulighed for at vælge flere: arbejde, privat el. fastnet)
 • E-mail
 • Adresse: by, postnummer, vej og vejnummeret
 • Din nuværende situation på arbejdsmarkedet – studerende, ledig, lønmodtager selvstændig
 • Hvilken A-kasse du er tidligere medlem af

Dernæst vil du skulle yderligere informationer om din bruttoindkomst, for at danne et overblik af dagpengene, du skal modtage, hvis du en dag skulle blive arbejdsløs. Derudover kan det være at du

 

Sådan skifter du A-kasse

At skifte sin gamle A-kasse til en ny er slet ikke så besværlig og tidskrævende, som du måske lige går og tror. Det er til A-kassernes egen fordel at gøre det så nemt for dig som overhovedet muligt at skifte, idet der er mange om buddet, og de ønsker ikke at tabe dig på gulvet på baggrund af deres formular, du vil skulle udfylde, når du vil skifte A-kasse. Formularen om flytning af sin A-kasse er som regel også den samme formular, du ville skulle anvende, hvis du ønskede at tilmelde dig en A-kasse. Derfor har du højst sandsynligt stødt på én tidligere, da du tilmeldte dig hos din gamle A-kasse, og ligesom en normal tilmeldelse af en A-kasse tager det heller ikke mere end et par minutter at skifte sin A-kasse.

Hvis du skulle have glemt hvordan du udfylder den, kan du altid tage kontakt til A-kassens support, da de hellere end gerne vil hjælpe dig hele vejen igennem, hvis du støder ind i problemer. Samtidig er der nogle A-kasser, der tilbyder at lave tilmeldelsen telefonisk, hvis du ikke kan overskue at udfylde formularen eller gerne vil have én fra deres support til at gøre det hele for dig. Og det skal siges, at vi hos A-kassefinderen ikke har noget at gøre med selve tilmeldelsen. Men så snart du har udfyldt din tilmeldelse, er du i gang med at blive flyttet over til din nye A-kasse. Herefter vil du modtage en bekræftelse inde på din mail, hvor der vil stå navnet på A-kassen som du vil flyttes til og højst sandsynligt også hvor længe processen kommer til at tage – det kan nemlig variere afhængig af A-kassen.

 

Hvornår har jeg ret til dagpenge?

Der er en række krav, der skal opfyldes, før man kan modtage retten til dagpenge. Kravene er de samme uanset A-kassen, du er medlem af. De bliver nemlig reguleret af staten, og derfor har A-kasserne ikke nogen indflydelse på disse krav.

For at kunne modtage retten til dagpenge, skal du opfylde de følgende krav:

 • Været medlem af en a-kasse i mindst et år
 • Inden for de seneste 3 år, skal du kunne dokumentere at du har haft minimum et års arbejde. Mængden af timer, du skal have udført arbejde for, er afhængig af, om du er fuld- eller delforsikret. Hvis man er fuldtidsforsikret, skal man mindst have arbejde 1924 timer inden for inden for de seneste 3 år, mens man som delforsikret mindst skal have arbejdet 1258 timer. Du skal være fuldtidssikret, hvis du arbejder mere end 30 timer ugentlig. Derimod, hvis du arbejde mindre end 30 timer på ugentlig basis, kan du selv vælge om du skal være fuld- eller deltidsforsikret.
 • Være medlem i et jobcenter
 • Du skal være aktiv jobsøgende, og være til rådighed for arbejdsmarkedet.
 • Som udgangspunkt have bopæl i Danmark

 

Hvor meget kan jeg forvente at modtage i dagpenge af min A-kasse?

Der er forskellige satser, når man snakker om mængden af ens dagpenge, og hvad man kan forvente at modtage i dagpenge afhænger af:

 • Som udgangspunkt have bopæl i Danmark
 • Din lønindkomst
 • Om du er fuld- eller deltidsforsikret
 • Din alder

Hvis du ønsker at se de aktuelle dagpengesatser for 2019, kan du ind på dagpengesatser 2019, der er blevet udarbejdet af A-kassen 3F.

 

Er dagpengesatserne ikke høje nok? – Lønsikring

Der er nogle som ikke føler at dagpengesatser er høje nok i forhold til nuværende løn og faste omkostninger. Derfor kan man hos langt de fleste A-kasser lave et tilkøb for det, der hedder en lønsikring. Det er en ekstra forsikring, du kan betale for, hvis du ikke mener at dagpengesatserne vil være tilstrækkelige i dit tilfælde.

For hvem kunne en lønsikring være en ideel mulighed:

 • Personer med en høj løn
 • Personer der har mange omkostninger, der kan være forbundet med eksempelvis bolig eller bil.

Med lønsikringen vil den månedlige udbetaling af din A-kasse være højere, men samtidig bliver dit kontingentbidrag større. Du betaler altså flere penge for at få flere penge, hvis du en dag skulle miste dit arbejde.

Beløbets størrelse, afhænger af hvilken A-kasse du er medlem af. Normalt vil du kunne få 80-95% af din løn udbetalt med en lønsikring, hvor der kan være et maksimalt beløb forbundet, eksempelvis vil det nogle steder være op til 40.000 kroner om måneden.

Men for at kunne modtage ens lønsikring, er der også krav forbundet. Så for at kunne udløse din lønsikring, skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Du må ikke have grund til at tro, at du bliver arbejdsløs, når du køber lånsikringen
 • Du må ikke selv opsige dit job
 • Der er gået ni måneder fra du køber forsikringen til du mister dit job
 • Du er under en alder af 60

 

Hvornår får jeg mine dagpenge?

Normalt bliver dine dagpenge udbetalt den sidste hverdag i måneden. Ligesom som mange kender fra deres arbejde, hvor den falder den sidste bankdag i hver måned. Derudover er der en andre ting, som du skal være opmærksom på:

 • Du får dagpenge udbetalt for op til 160,33 timer om måneden. Og du kan ikke få nogle udbetalt, hvis din udbetaling udgør mindre end ca. 15 timer – 14,8 timer for at være helt præcis.
 • Du bliver hver fjerde måned tildelt en såkaldt “karensdag.” Og det betyder kort sagt, at du mister din ret til dagpenge på en enkelt dag; altså at du får udbetalt et mindre beløb, fordi du mister en dag. Dette gælder dog ikke, hvis du i disse fire måneder har arbejdet mere end 148 timer – disse 148 timer svarer sammenlagt til tyve arbejdsdage i et fuldtidsjob.

 

Hvor længe kan jeg modtage dagpenge?

Såfremt du opfylder betingelserne til at få dagpenge, har du ret til at få dagpenge i op til 2 år for en periode på 3 år.

Dagpengeretten udgøres i timer, det betyder, at dagpengeretten for dem, der er fuldtidsforsikret til 3.848 timer, mens dagpengeretten for dem, der er deltidsforsikret 3.120 timer på de 2 år. Og dagpenge udbetales, som beskrevet ovenover, en måned ad gangen, hvilket svarer til 160,33 timer som fuldtidsforsikret og 130 timer som deltidsforsikret.

Samtidig bruger du kun af din dagpengeret med de timer, du får udbetalt.

Dagpengeretten er gældende i 3 år, og det kaldes for referenceperioden. Når referenceperioden er ovre, mister du retten til dagpenge, også selvom du ikke har brugt alle dine timer. Derfor skal du være opmærksom på netop dette, så du får brugt alle dine timer.

Derudover bruger du ikke kun din dagpengeret, når du står uden job. Du bruger den også, hvis du er i job med løntilskud, er sygemeldt i op til seks uger eller modtager feriedagpenge.

 

Hvordan hjælper din A-kasse dig?

Der er ingen tvivl at det koster A-kasserne penge at have dig som medlem, hvis du ikke er i beskæftigelse.  Derfor vil de også gøre meget for, at du igen kommer i job, hvis du er så uheldig at skulle miste det.

For at sikre, at du kommer i arbejde, tilbyder A-kasserne blandt andet:

 • Kurser og rådgivning til din jobsøgning, hvor du kan blive tilbudt hjælp til din jobansøgning og CV, og din personlige udstråling, der kan være afgørende til en jobsamtale
 • Netværksmøder, hvor du kan møde ligesindede og udveksle erfaringer
 • Rådgivning til hvilke uddannelse, der kan hjælpe dig videre

Det er i A-kassens interesse at gøre dig så attraktiv på arbejdsmarkedet som overhovedet muligt. Derfor vil de også gøre alt for at du bliver bedst muligt klædt på til jobjagten – inden for rimelighedens grænser, så du igen kan komme i job.

 

Hvordan kan du vide at A-kassen, du vælger, er bedre end den sidste?

Det kan være svært at vælge sin A-kasse, for der er som regel ikke meget at gå efter, hvilket du allerede er klar over. Men hvordan kan du sikre, at A-kassen denne gang er bedre end den du tidligere har været medlem af? Det er bestemt ikke en let opgave, og faktisk som sådan heller ikke mulig, da du kan være iblandt én af dem, der har haft en dårlig oplevelse hos en A-kasse, som man ellers kender til at være godt. Derfor vil vi også anbefale, at du ser på kundetilfredsheden for de andre A-kasser, så du har en større sandsynlighed for at komme i en bedre A-kasse. For hvem kender A-kasserne bedre end dem der har stiftet sig bekendtskab med dem? I sammenligneren kan du se kundetilfredsheden angivet i stjerner, der er med til at give dig et overblik over, hvor god en service A-kassen leverer.