← Tilbage til artikler
Af: Kevin Aghballe

Hvor mange timer skal man arbejde for at være fuldtidsforsikret?

Skrevet: 4. september 2018

I Danmark findes der A-kasser. Disse A-kasser kan lønmodtagere og studerende vælge at være medlem af og betale kontingent til. Hvis dette gøres, vil lønmodtageren eller den studerende kunne optjene ret til dagpenge ved arbejdsløshed. Dagpenge er en slags forsikring for arbejdsløshed – altså en kompensation i forbindelse med arbejdsløshed. Hvis man har været medlem af en A-kasse i et år, inden man bliver arbejdsløs, har man ret til dagpenge. Dagpengesatsen er højere end kontanthjælpssatsen, og derfor er det en fordel at være på dagpenge frem for kontanthjælp. Hvis man vil modtage dagpenge, skal man dog, som nævnt, betale kontingent til en A-kasse.

Når man betaler kontingent til A-kassen, kan kontingentet variere alt efter, om du er fuldtids- eller deltidsforsikret. Hvis du er fuldtidsforsikret, betyder det, at du vil stå til rådighed for arbejdsmarkedet i op til 37 timer om ugen, hvis du bliver arbejdsløs. Hvis du er deltidsforsikret, betyder det, at du ikke skal tage et fuldtidsjob, når du bliver arbejdsløs. Hvis du er deltidsforsikret, skal du betale mindre i kontingent, end hvis du er fuldtidsforsikret. Denne hænger sammen med, at dagpengesatsen for deltidsforsikrede er mindre, end den er for fuldtidsforsikrede.

SE OGSÅ: PRISER PÅ A-KASSER

Hvis du arbejder mere end 30 timer om ugen, skal du være fuldtidsforsikret. Hvis du arbejder under 30 timer om ugen, kan du selv vælge, om du vil være deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret. Det betyder altså, at du godt kan være fuldtidsforsikret, selvom du ikke arbejder på fuld tid. Det betyder dog også, at du uanset dine arbejdstimer skal være klar til at varetage et job på 37 timer, hvis du bliver arbejdsløs. Derfor er det også en god ide at overveje, om man ønsker at være deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret. Selvom dagpengesatsen for fuldtidsforsikrede er højere, skal man være sikker på, man kan varetage et fuldtidsjob, hvis man lander i en situation, hvor man bliver jobsøgende.

Du kan selv vælge, om du ønsker at være deltids- eller fuldtidsforsikret hos A-kassen. Der er dog en enkelt regel, du skal overholde, hvis du ønsker at være deltidsforsikret. A-kassen kan indhente oplysninger om din arbejdstid – og hvis du har arbejdet mere end 390 timer inden for tre måneder, kan du ikke være deltidsforsikret. I sådan et tilfælde vil A-kassen ændre din status fra at være deltidsforsikret til at være fuldtidsforsikret.

Prøv vores gratis prissammenligner

Med vores prissammenligner kan du nemt og hurtigt finde den billigste A-kasse tilgængeligt. Den giver dig et overblik over priserne og fordelene ved de mange A-kasser, og du kan blot vælge den som opfylder dine kriterier. Det er uforpligtende og helt gratis!

Seneste indlæg

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde

Ufaglært arbejde er arbejde, der kan besiddes af personer, der er ufaglærte. Ufaglært arbejde er altså arbejde, der kan laves, uden at personen, der laver det, behøver at have en uddannelse inden for faget. Begrebet ufaglært stammer oprindeligt fra det lærlingesystem,...

Trækprocent

Trækprocent

Trækprocenten er et udtryk for den andel af en indtægt, der bliver trukket af SKAT. Trækprocenten er, som navnet antyder, angivet i procent. Der er flere forskellige former for skat, der skal betales af en indtægt. Summen af disse former for skat giver trækprocenten....

Praktik

Praktik

Praktik betyder i ordets fornemste forstand udøvelse eller fremgangsmåde. Dette kommer af det latinske ord practica. Praktik er altså det modsatte af teori, hvor man med teoretisk viden lærer. Hvis man laver noget praktisk, lærer med ved at udøve eller prøve teori af...